Winterse beauty foutjes die je wilt voorkomen
30 december 2016 

Winterse beauty foutjes die je wilt voorkomen

1. Te heet en te lang douchen

Lekker warm douchen deze winter. Klinkt heel verleidelijk! Toch zeggen wij: niet doen! Als je lichaam namelijk oververhit wordt, ga je transpireren om warmte te verliezen. Na het douchen zit deze warmte nog aan de oppervlakte van je huid, waardoor er veel lichaamswarmte verloren gaat. En daardoor krijg jij het snel koud.

Na een kwartier begint de beschermlaag van je huis te beschadigen en komt het hydrateren van je huid gedrang. Probeer daarom iets korter en iets minder warm te douchen deze winter.

2. Je handschoenen vergeten

Door haast wil je nog wel eens vergeten om zonder handschoenen naar buiten te gaan. Het gevolg? Je handen drogen uit en je krijgt kloofjes en scheurtjes in je huid. Dit, terwijl het makkelijk te voorkomen is door simpelweg handschoenen aan te trekken. Probeer ze ook regelmatig in de smeren met een verzorgende handcreme om ze soepel te houden. Zet bijvoorbeeld een tube naast je werkplek neer.

3. Geen extra voeding voor je haar gebruiken

Niet alleen UV-stralen zijn schadelijk voor je haar, ook de kou kan je haar een flinke opdonder geven. Verzorg daarom je haar na het wassen met conditioner of enkele druppels olie.

4. Je voeten vergeten

Je voeten hebben het zwaar in de winter. Ze zitten de hele dag ingepakt en gedurende de dag ontstaat er afwisseling tussen koude voeten en zweetvoeten. Zorg daarom ook dat je ze goed insmeert met voedende bodylotion en trakteer jezelf af en toe op een lekkere pedicure. En dan nog iets, laat je nagellak niet te lang op je teennagels zitten. In de winter iets waar je vaak slordig mee bent – je ziet het toch niet – maar hierdoor krijg je gele nagels. Een goede richtlijn is ongeveer 3 weken.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?