Wij liepen de lichtjesroute van het Amsterdam Light Festival
17 december 2016 

Wij liepen de lichtjesroute van het Amsterdam Light Festival

Amsterdam is natuurlijk al prachtig in het donker met de normale lichtjes die er zijn, maar wordt extra speciaal als zo’n 35 kunstenaars zich hier tegenaan gaan bemoeien. Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Daar wil je bij zijn!

Water Colors of Illuminade

Je hebt de keuze om met een rondvaartboot langs de waterkunstwerken, de Water Colors, geleid te worden, maar je kunt ook een (gratis) wandelroute lopen, de Illuminade. Voor de boot dien je een ticket te kopen. Er zijn verschillende rederijen die deelnemen aan de route.

Ben je een echte Amsterdammer? Dan laat deze route over het water jou misschien wel een hele andere kant van Amsterdam zien. Meer een wandelaar? Dan hoef je alleen maar de rode Amsterdam Light Festival lampjes langs de route te volgen. Drink onderweg een gezellige warme chocolademelk en geniet van de mooiste kunstwerken.

Extra informatie verkrijgen

Je kunt bij het I Amsterdam Visitor Centre in en vlakbij Amsterdam centraal station informatie vragen en een vaar/wandelkaart kopen. Hier staan ook de startpunten op aangegeven. De routes bestaan deels uit dezelfde en deels uit andere kunstwerken.

Spoiler Alert: onderstaande foto’s zijn van de wandelroute.

Amsterdam Light Festival2

Amsterdam Light Festival3

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival4

Amsterdam Light Festival5

Amsterdam Light Festival6

Amsterdam Light Festival7

Amsterdam Light Festival 9

Amsterdam Light Festival10


Uiteraard was het mooie “gewone” Amsterdam ook van de partij.

Amsterdam Light Festival11

Staat het Amsterdam Light Festival al op jouw lijstje?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?