Who the f8ck is James Worthy?
12 augustus 2014 

Who the f8ck is James Worthy?

James is een dromerige dertiger, ex-stotteraar en het onbetwiste lachertje van de Amsterdamse schrijverswereld. Zijn boeken verkopen niet en zijn zelfvertrouwen daalt gestaag. Zijn vriendin Polly ziet de bui al hangen en ruilt hem in voor een succesvol kunstenaar.

Vol liefdesverdriet schrijft James zijn debuutroman en die scoort nog aardig ook. Zou hij Polly nog kunnen terugwinnen?

Op de achterkant van mijn telefoon liggen vier rommelige lijntjes. Lijntje links, lijntje rechts, kom op. Het is net Tetris, maar dan duurder. zeg ik. De wc is vies en het licht is te fel, maar hierdoor zie ik wel hoe mooi haar ogen zijn. Wow kleine. Donkerbruin met kleine witte puntjes, je ogen lijken op Ferrero Rochers.

Het verhaal is weinig spannend en niet heel diepgaand, maar het is de wijze van opschrijven die het boeiend maakt. James manier van kijken naar de wereld en het dan ook onder woorden brengen is hilarisch en vrij uniek. Dit is zon boek dat je niet in gezelschap kunt lezen, want dan moet je steeds uitleggen waarom je zit te grinniken.

James leidt een losbandig leven en schaamt zich daar niet voor. Hij verwoordt zijn leven op een zogenaamd typisch mannelijke grove wijze die niet iedereen zal kunnen waarderen, maar de ironie tussen de regels door maakt dat voor velen vast weer goed.

Als James dreigt te verzwelgen in zijn verdriet om Polly stuurt zijn uitgever hem naar Frankrijk om in alle rust een boek te gaan schrijven over Polly en hem. Het boek komt er, maar niet omdat hij nou zon rustige trip naar Frankrijk maakt. Zelfs die reis loopt anders dan gepland, zoals zijn hele leven al het geval is.

Jan Wolkers, Kluun, James Worthy. In dat rijtje hoort hij thuis qua thematiek, dosis liefde(sverdriet) en seks en portie humor. En niet te vergeten het bij de naam noemen van dingen en daarbij grover taalgebruik niet schuwen.

www.rainbow.nl

James Worthy, uitgeverij Rainbow, www.rainbow.nl

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?