Welke groente kun je op de bbq grillen?
29 mei 2020 

Welke groente kun je op de bbq grillen?

Welke groente kies jij om te grillen op de barbecue? Hieronder zijn de instructies te lezen voor aubergines, groene asperges, een maiskolf en nog veel meer!

Aubergines

Een aubergine kun je goed grillen op de bbq door deze in lange plakken (over de lengte) te snijden, in te smeren met olie, peper en zout. Vervolgens leg je deze op aluminiumfolie op de bbq en klaar is kees.

Groene asperges

Het beste kun je groene asperges even 1 minuut blancheren voordat je ze op de bbq legt. Zo worden ze goed gaar als je ze daarna op de bbq legt. Maak een mix van wat sojasaus, sesamolie en knoflook en smeer de asperges daar met een kwast mee in. Vervolgens kunnen ze op de bbq. Als ze klaar zijn, strooi je er nog wat sesamzaadjes overheen en voil!

Maiskolf

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie en besmeer ze met roomboter, zeezout (grof), Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Vouw het pakketje goed dicht en leg ze 20 minuten op de bbq. Lekker!

Gemixte groente

Ook lekker is een groente pakketje van allerlei verschillende soorten, die je in stukjes gesneden op aluminiumfolie op de bbq legt. Denk hierbij aan venkelknollen, paprika, courgette, wortel, sjalotje, knoflook en besprenkel met olie en tijm.

Wortels

Schil de wortels met een dunschiller en leg ze in een pan die je op de bbq kunt zetten. Giet er olijfolie bij, zodat ze ongeveer voor eenderde in de olie liggen. Strooi er vervolgens 100 gram bruine basterdsuiker en 5 gram grof zeezout overheen. Draai de wortels geregeld even om. Laat de wortels ongeveer 20 minuten garen. Pas op dat de karamel niet verbrand want daar worden de wortels bitter van.

Lees hier nog meer tips en lekkere recepten voor gegrilde groente van de bbq!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?