Weg met de weegschaal!

Je gewicht is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wegen spieren bijvoorbeeld meer dan vet en weeg je s ochtends meer dan s avonds. Allemaal factoren waar de gemiddelde weegschaal geen rekening mee houdt. Dit kan zorgen voor teleurstellingen.

Factoren die invloed hebben op je gewicht:

  • Verhouding vet/spiermassa
  • Hormoonhuishouding
  • Het vasthouden van vocht
  • Maaginhoud
  • Toiletbezoek (na een bezoekje ben je immers lichter dan daarvoor)

Afvallen

Mocht je willen afvallen, dan is het in sommige situaties verstandiger om je niet te concentreren op de kilos. Als je afvalt, dan zul je dat snel genoeg merken aan je lichaam. Je gezicht zal smaller worden, je kleren zitten losser en je voelt je beter. Je hebt dus helemaal geen weegschaal nodig om veranderingen op te merken! Mocht je toch graag een soort maatstaf willen, dan zou je een kledingstuk kunnen gebruiken.

Kledingstuk

Ga winkelen en zoek een leuk kledingstuk uit. Zorgt dat het kledingstuk je op het moment van winkelen goed past en dat het leuk staat. Hang vervolgens het kledingstuk terug en pak het n, twee of meer (niet te veel) maten kleiner dan je huidige maat. Koop deze en hang het thuis ergens op waar je het goed kunt zien.

Ga net zo lang door met gezond eten en sporten totdat je het kledingstuk past. Wellicht dat de weegschaal aangeeft dat je amper bent afgevallen, maar ben je al wel mooi twee kledingmaten kwijt! Focus je niet op de kilos, maar op de merkbare veranderingen van je lichaam. Niets is motiverender dan voelen dat je lichaam positief verandert. Weg met die weegschaal!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?