Weet wat je eet E621

Functie van E621
De smaakversterker E621 stimuleert de smaakpapillen en zorgt dat je zin krijgt in producten waar E621 in is verwerkt. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat het zo gemakkelijk is om in n keer een zak chips leeg te eten. Deze ‘eetdrang’ kan namelijk worden veroorzaakt door dit E-nummer en het is dan ook niet zo gek dat E621 een grote bijdrage heeft geleverd aan het feit dat steeds meer mensen overgewicht hebben. Waarom fabrikanten dit additief aan hun producten toevoegen? Simpel. Om de producten lekker(der) te maken, zo lekker dat je er steeds meer van wilt eten en je het uiteindelijk elke keer weer koopt.

Gevolgen van E621
Van producten met E621 kun je wel blijven eten, het werkt als een soort verslaving en stoppen is erg lastig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat E621 een grote rol speelt bij overgewicht. Daarnaast zijn sommige personen zelfs allergisch voor dit additief, zo erg dat een toevallige overconsumptie hen fataal kan worden. Bovendien kan E621 de hoeveelheid insuline die door de buikspeekselklier wordt gemaakt verdrievoudigen, waardoor het de kans verhoogt op ouderdomsdiabetes. E621 kan ook nog eens de kans op verslaving aan nicotine of drugs verhogen!

In het boek ‘Excito-toxins: The taste that kills‘ van Dokter Blaylock, wordt in detail uitgelegd welke ravages additieven als E621 kunnen veroorzaken. Duidelijk wordt dat deze stoffen het zenuwstelsel aantasten en kankerverwekkend zijn. Later is ook gebleken dat het hart, de longen en de voortplantingsorganen gevaar lopen als E621 eenmaal in het bloed is gekomen. Volgens Blacklock leidt het tot niet te genezen kankers.

Als E621 niet meer zou worden toegevoegd aan voeding en dranken zouden we een sterke daling zien van obesitas, verscheidene kankers en verscheidene kankers, zenuwaandoeningen als Alzheimer, Parkinson, autisme en hyperactiviteit.

Andere benamingen voor E621
Het additief komt onder vele namen voor, waardoor het vaak moeilijk is om het te ontdekken tussen de ingredinten op verpakkingen. De volgende benamingen verbergen altijd E621:

  • Mononatriumglutamaat

  • Glutamaat

  • Glutamaatzuur

  • Plantaardige gehydrogeneerde olin en vetten

  • Gehydrogeneerde eiwitten

  • Gelatine

  • Calcium- of natriumcasenaat

  • Toegevoegde gist

Let goed op!
Lees dus altijd de lijst met ingredinten voordat je een product koopt. Zodra je een E-nummer in de lijst ziet staan moeten er alarmbellen gaan rinkelen, zeker als het E621 is. Probeer deze producten zoveel mogelijk te vermijden, want ze zijn erg slecht voor je gezondheid.

Lees jij altijd de lijst met ingredinten als je een product koopt?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?