We love kasjmier!

Fantastisch materiaal

Ken je het fenomeen dat je trui, door beweging van bijvoorbeeld je armen, bolletjes vormt en lelijk wordt? Nou, dat doet een item gemaakt van kasjmier niet! Je kan jaren genieten van je kasjmieren trui of sjaal, mits je voor goede kwaliteit kiest. Bij de aanschaf van kasjmier geldt namelijk: goedkoop is duurkoop. Hoe hoger het percentage kasjmier, hoe beter. Bij Peter Hahn vind je veel kledingstukken die zijn gemaakt van 100% kasjmier en deze zullen er jarenlang als nieuw uitzien. De kwaliteit van kasjmierwol is zo goed, omdat de vezels veel langer en zwaarder zijn als die van gewone wol. Hierdoor slijt het minder snel.

Kasjmier houdt ons bovendien warm als het koud is en koel als het warm is; de wol isoleert goed, maar is doordat het materiaal vrij dun is ook ademend. Ideaal dus! En wist je dat kasjmier niet gestreken hoeft te worden? Zoals we al zeiden: fantastisch materiaal!

Waar komt kasjmier vandaan?

Deze zachte wol komt van de kasjmiergeit, die oorspronkelijk uit de regio Kasjmier komt. Dit is een gebied in India, China en Pakistan. Tegenwoordig zie je de kasjmiergeiten ook in Australi, Nieuw Zeeland en Schotland. Perfecte kasjmier, zoals wij het kennen van de super zachte truien, komt van de onderbuik van de kasjmiergeit. De reden dat kasjmier zo exclusief is, is omdat een geit maar n keer per jaar geschoren kan worden (in tegenstelling tot een schaap). Omdat de geit sowieso geschoren moet worden, kunnen we een kledingstuk van kasjmier met een gerust hart dragen; van dierenleed is geen sprake. Een extra reden om een superzacht item van kasjmier in huis te halen!

Nog meer modetips voor het najaar nodig? Lees dan bijvoorbeeld eens dit artikel, waarin we je vertellen met welke jurkjes je de show kan stelen in de koudere maanden.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?