Water met een smaakje

Ik was een hardcore Cola girl voor vele jaren. Door het hoge suikergehalte gaf ik de normale cola op en switchte naar Cola light. Maar toen kwamen de waarschuwingen over het hoge gehalte chemicalin in light frisdranken; en meer en meer studies tonen aan dat je door light frisdranken eerder aankomt dan afvalt.

Naast mijn twee koppen koffie in de ochtend vergeet ik eigenlijk altijd te drinken gedurende de dag. Ik weet dat het belangrijk voor mijn gezondheid is, maar water is een beetje saai om te drinken. Daar ontstond het idee om water met een smaakje te gaan maken. Want uiteindelijk is water uit de kraan nog altijd het beste is om te drinken!

Water met fruit en kruiden

Water met een smaakje is niet zoet, dus daarmee moet ik je teleurstellen. Dit is water met een subtiel smaakje eraan toegevoegd. Water met net dat beetje extra zeg maar. Je hebt waarschijnlijk wel eens water met citroen geserveerd gekregen in een restaurant, nou daar kun je het mee vergelijken.

Mijn gemakkelijke formule is het gebruiken van alleen fruit, kruiden, water, ijs, stamper en een kan. Ik zal je twee voorbeelden geven, maar je kunt natuurlijk eindeloos variren.

Frambozen / Limoen water

  • Doe een in partjes gesneden limoen in de kan en pers met de stamper al het sap eruit
  • Doe dan een handvol frambozen in de kan, pers die ook even maar verpulver het fruit niet
  • Vervolgens vul je de kan tot de top met ijs en vul hem daarna met water
  • Even roeren, 15 min. laten staan en klaar

    Ananas / Mint water
  • Doe een takje mint in de kan en verpulver deze met de stamper
  • Dan een handvol (of iets meer) in stukjes gesneden ananas erin en pers die voorzichtig met de stamper
  • Vervolgens weer ijs en water tot de top
  • Even roeren, 15 min. laten staan en klaar!
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?