Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar?
10 februari 2019 

Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar?

Ze had namelijk ooit eens in een gekke bui op de redactie haar wensenlijst gedeeld en geroepen hoe gaaf het zou zijn om Michelle in haar blad te krijgen. Realistisch leek haar dat totaal niet. Toch wel dus Had ze dat echter nooit geroepen, dan was het waarschijnlijk nooit gebeurd.

Wensen

Daarom is het dus zo belangrijk om je wensen niet voor je te houden maar ze luid en duidelijk de wereld in te gooien. Zelfs als je je wensen eigenlijk onrealistisch vindt. Eigenlijk weet je ook wel dat het zo werkt. Dat een droom begint met het uitspreken ervan zodat mensen om je heen ervan weten en je het zelf ook serieuzer gaat nemen. Nu hoeft dat helemaal niet om een heel grote droom te gaan, het kan ook gewoon iets zijn dat je graag een keer wil doen, zien of meemaken.

Je kent vast zelf ook wel voorbeelden van een cadeau waar iemand een keer mee kwam aanzetten omdat je ooit eens had gezegd dat je zo graag … Leuk toch? Mensen onthouden dat soort dingen en denken aan je als het op hun pad komt.

Werk

Nu is dat voor werk natuurlijk niet anders. Hoe meer mensen jij vertelt waar jij precies naar op zoek bent, hoe groter de kans dat je het ook gaat vinden en met de juiste mensen in contact wordt gebracht. De kracht van netwerken! En dat geldt ook tijdens je zoektocht naar wat je precies wil. Ben je je nog aan het orinteren en wil je bijvoorbeeld graag eens met iemand uit de zorg in gesprek omdat daar nu zoveel kansen liggen, spreek dat dan uit! Zet je vraag op Facebook en LinkedIn en zeg het tegen je familie en vrienden.

Concreet

Maak het zo concreet mogelijk. Zou je bijvoorbeeld:
Een dagje mee willen lopen met een leerkracht om te ervaren hoe dat is?
Een keer een workshop willen geven over iets waar je enthousiast over bent?
Maxima willen ontmoeten?
Een tijdje in het buitenland willen werken?
Een boek willen schrijven?

Vertel het aan zoveel mogelijk mensen. Dat is de eerste stap!

Roept u maar!

Wat wil jij dit jaar? Laat het weten. Je weet maar nooit…. Deel het ook hieronder in een reactie, ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?