Wat te doen met mooi weer?

1. Wandelen

Wij zijn helemaal fan van lekker wandelen, omdat het heel goed is voor je lichaam en je tegelijkertijd perfect je hoofd mee leeg kunt maken. Lekker met je partner, een vriendin, buurvrouw of (onze favoriet) heerlijk alleen met jezelf! Je kunt een mooie route uitzoeken door de bossen, duinen of gewoon een ommetje bij jou in de buurt.

2. Picknicken

Zo gezellig om met mooi weer wat lekkers te eten en drinken in te pakken en met een kleedje onder de arm op weg te gaan naar een gezellige picknickplek. Zo ben je er direct helemaal uit. Leuk met vriendinnen, met je partner of met kinderen!

3. Fluisterboot

Je kunt tegenwoordig op meerdere plekken een fluisterboot huren. Hiermee kun je heerlijk varen (je hoeft geen ervaring te hebben met boten), ontspannen en de omgeving vanaf het water bekijken.

4. Markt afstruinen

Zoek een leuke lokale markt op in de buurt en ga lekker rondstruinen. Koop er alvast lekkere groenten en fruit voor de hele week, trakteer jezelf op iets lekkers en haal bijvoorbeeld verse vis of kip van het spit voor de avond.

5. IJsjes halen of maken

Bij warm weer horen natuurlijk ijsjes! Ga verschillende ijsjes testen bij jou in de buurt of (nog leuker!) maak ze zelf! Hier vind je een lekker recept voor yoghurt ijsjes.

6. Vliegeren

Dit deden wij alleen als kind, maar stiekem schuilt er nog een beetje kind in ons allemaal. Toch?! Dus ga eens vliegeren en kijken of jij de vlieger in de lucht kunt houden!

7. Terras op

Tja, waarom moeilijk maken als het makkelijk kan? Een terrasje bezoeken is met mooi weer altijd gezellig. Zonnebril op en laat je heerlijk verfrissen met een koud drankje!

8. Vespa huren

Heb jij wel eens een Vespa of een scooter gehuurd? Zeker als je voor een scooter gaat die max 30 km/h kan, hoef je niet echt ervaring te hebben en je bent ook niet verplicht een helm te dragen. Leuk om lekker te toeren met het mooie weer!

9. Strand of plas bezoeken

Als het warm is, is verkoeling opzoeken bij een strand of een plas in de buurt altijd een goed idee. Heb je kinderen? Dan zijn dit leuke natuurplekken om met de kids naartoe te gaan.

10. Tuin summerproof maken

Als het mooi weer wordt, zie je ineens weer alles wat je in de tuin moet of kunt doen om deze weer helemaal summerproof te maken. Als het regent of koud is heb je meestal geen zin om dit aan te pakken, dus waarom niet vandaag?! Hup, haal alle tuingereedschap tevoorschijn, koop nieuwe plantjes, fakkels en andere gezellige dingen om jouw tuin weer gezellig te maken!

11. BBQ organiseren

Als je tuin toch on point is, dan kun je net zo goed gelijk je vrienden, familie of de buurt uitnodigen voor een spontane bbq. Je kunt altijd vragen of iedereen iets wilt meenemen, zodat jij niet voor alles verantwoordelijk bent. Zeker als het spontaan ontstaat, is dit wel zo prettig. Jij maakt de bbq aan en zorgt voor koele drankjes en je zomeravond is gegarandeerd een succes!

12. Fietsen

Ook leuk met het mooie weer is een stukje fietsen. Een leuk concept is ‘Happen en trappen’. Je krijgt dan mooie fietsroutes aangereikt met onderweg leuke plekken om te stoppen voor een hapje en een drankje.

13. Boekje lezen

Heerlijk een boekje en een drankje mee naar buiten en niks meer aan doen. Do we need to say more?!

14. Zwembad

Heb je kleintjes? Dan is het zwembad een perfecte plek om te vertoeven. De kinderen kunnen even lekker genieten en spelen en jij kan ondertussen pootje baden en bronzeren.

15. Tennissen of andere buitensport

Zin in wat actie? Ga dan eens lekker tennissen of een andere buitensport doen zoals hardlopen of skaten.

16. Podcast luisteren in de hangmat of ligstoel

Recentelijk hebben wij de podcast ontdekt en het is zo fijn! Via een app op je telefoon of via Google kun je leuke podcasts opzoeken, over een onderwerp dat jou interesseert, bijvoorbeeld mindfullness. Pak je oordopjes en laat je lekker inspireren, terwijl jij heerlijk in je hangmat of ligstoel ligt.

17. Leuke stad bezoeken

Shoppen, terrassen en uren rondslenteren in een leuke nieuwe stad is altijd goed! Zoek je nog inspiratie? Wij zochten 5 Nederlandse shopsteden uit, die minder voor de hand liggend zijn.

18. Jeu de boules

Ben je met een clubje? Dan is jeu de boules echt leuk om te doen en voor alle leeftijden. Zoek de regels nog even op en zorg dat je een setje in de aanslag hebt, gegarandeerd plezier!

19. Suppen

Heb jij wel eens van suppen of stand up paddle gehoord? Het is een beetje een combinatie tussen surfen en kanon. Je staat als het ware op een surfboard en met een paddle verplaats je jezelf door het water. Je kunt het tegenwoordig op diverse plekken doen en het is heel rustgevend en goed voor je lichaam. Dus give it a try als je van een beetje uitdaging houdt!

20. Spa bezoeken

De meeste wellness locaties hebben ook een mooie tuin of buitenverblijf. Perfect om te verblijven dus als het mooi weer is!

Wat doe jij het liefst tijdens de zonnige (vrije) dagen?!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?