Wat je moet weten over het dragen van contactlenzen
07 juni 2016 

Wat je moet weten over het dragen van contactlenzen

Controle bij de opticien

Het lijkt zo makkelijk; je laat je sterkte opmeten bij de opticien en koopt vervolgens goedkope lenzen bij de drogist. Bij een opticien ben je er echter van verzekerd dat je een merk aanbevolen krijgt dat van goede kwaliteit is en dat bij jouw ogen past. Want behalve dat de sterkte van de lens passend moet zijn, is het ook belangrijk dat de lens goed op je oog ligt en genoeg zuurstof doorlaat om droge ogen te voorkomen. Mocht je toch voor de goedkopere optie willen gaan, kijk dan eens bij de maandlenzen op Lensplaza.nl. Hier kun je de merken vinden die opticiens ook aanbieden. Laat je ogen wel regelmatig controleren door een professional.

Reiniging van de lens

Om het draagcomfort van je contactlenzen optimaal te houden, is het belangrijk om ze elke dag te reinigen. Was eerst je handen voordat je de lenzen uit je ogen haalt. Wrijf de lenzen vervolgens voorzichtig met wat lenzenvloeistof schoon in de palm van je hand. In het volgende informatiefilmpje zie je hoe je dit precies doet. Laat de lenzen minstens zes uur per nacht in het bakje met vloeistof liggen voor de ultieme reiniging. Verwissel daarnaast je lenzenbakje regelmatig of maak het schoon met kokend water om de bacterin te doden.

Nog een tip: voorkom dat je in slaap valt met je contactlenzen nog in. Slapen zonder lenzen is beter voor de gezondheid van je ogen n voor je nachtrust.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?