Wat is nou echt gezonde voeding voor jouw lichaam?!
30 maart 2014 

Wat is nou echt gezonde voeding voor jouw lichaam?!

Eten. Omnomnommm. Een heerlijke noodzaak, waar we van moeten genieten! Toch? Helaas is dat soms niet zo makkelijk met alle verleidelijke troep die ons onder de neus wordt gehouden. Daar geniet je misschien wel van, maar jouw lichaam toch ietsje minder

In de zoektocht naar wat gezond is en wat niet kom je van lles tegen. Het ene boek na het andere verkondigt een waarheid. Modellen zijn te dun en mogen niet meer op TV of de catwalk. En hoe representeert het menselijk lichaam zich in reclames, films, en wat doet dat met ons zelfbeeld? En dan is daar ook nog de dieetgoeroe, die even een duit in het zakje doen. Ervaring leert dat als je zoveel hoort, leest en ziet, je door de bomen het bos niet meer ziet. Het lijkt erop dat hoe meer we erin duiken, hoe grijzer het wordt. Zoveel onderzoeken, tests, boeken, lezingen en noem maar op. Maar daardoor laten we ons natuurlijk niet ontmoedigen!

Wat is nou cht gezond en welk dieet het beste?
Eigenlijk is er maar 1 juist antwoord op die vraag; wat het beste is, is dat wat het beste voelt voor jouw lichaam! Een reis die je zelf maakt en waarin je leert voelen en luisteren naar jezelf, naar jouw eigen lichaam. Deze verandering gaat geleidelijk en dat is ook het beste! Rigoureus je eetpatroon omgooien is naar mijn mening niet echt goed en meestal ook niet vol te houden. Door stapje voor stapje te ontdekken vind je wat het beste werkt voor jou. Elk begin s een begin! En wees dus vooral niet te streng voor jezelf, want het aanleren van een nieuw eetpatroon en levensstijl dat kost nu eenmaal tijd, dus neem die tijd. De ondervindingen en uitkomsten van deze reis zijn dus voor iedereen weer anders. Want, hoe vaak zie je niet dat; wat werkt voor de n, niet voor de ander werkt?! Vandaar ook al die verschillende dieten.

In de grondbeginselen zijn we allemaal hetzelfde. Elk menselijk lichaam is opgebouwd uit dezelfde stoffen, maar welke genen we hebben, dat is voor iedereen verschillend. Gelukkig maar, daarom is ieder persoon zo uniek en bijzonder! Wat je eet is wat je bent. Voeding is gewoon super belangrijk! Vanaf de dag dat we gecreerd worden tot onze dood is het d inkomstenbron voor energie, waarmee wij vol goede moed het dagelijkse leven instappen, ons wapenen tegen allerlei ziektes, en sommigen zelfs sporten op topniveau. Dus is het heel erg belangrijk dat je de juiste dingen eet. Want als je auto op benzine rijdt dan gooi je er ook geen diesel in. Zo is het met jouw lichaam net zo!

Okay, hands-on!

Kijk om je heen:
Wanneer is er bijvoorbeeld markt bij jou in de buurt? Zodat je verse producten kunt kopen, vis, noten groente, fruit etc. Vaak is er net wat meer keuze dan in de supermarkt. Zijn er tuintjes in de buurt en kun je daar ook groente en fruit kopen of een biowinkel. Loop eens naar binnen en snuffel rond, neem de reclame folder mee en bekijk de aanbiedingen. Op die manier zul je al veel opties tegenkomen om een stap te maken in de gezonde richting. Als je er open voor staat dan is er een heleboel mogelijk en dat kost helemaal geen moeite.

Voor wie de een reden is om niet biologische producten te kopen bedenk dan dat je als je minder uitgeeft aan onzin producten zoals pakjes en zakjes, ships, snoep, frisdrank, elke dag vlees dan valt het allemaal wel mee. Plus; je bent het waard toch?! Geniet en zorg goed voor het grootste en belangrijkste dat je bezit, jouw lichaam! Daar heb je je levenslang plezier van.

Hoe vaak eet jij vers en/of biologisch?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?