Wat is echte schoonheid?

Maar echte schoonheid gaat verder. Ware schoonheid zit van binnen.

Dat heeft niks te maken met ‘de wetten’ van schoonheid die de media ons dagelijks voorschotelt. En alle schoonheidsproducten waar tonnen aan marketingkosten aan worden besteed. Waarom spreekt dit gigantische aanbod van slimme bedrijven ons dan toch aan? Ze spelen in op een gemis wat veel vrouwen voelen. En dat begint al bij de onzekerheid van kleine meisjes.

Echter steeds weer blijkt dat dat gemis niet minder wordt. Hoeveel je ook uitgeeft aan schoonheidsproducten en –behandelingen. Of aan kleding, sieraden en tassen. En weet je waarom? Omdat dat gemis van binnenuit komt en we dáár dus ook moeten zoeken.

Soms zie ik een vrouw die me raakt met haar uitstraling. Er is dan niks aanwijsbaars in de vorm van mooie schouders, lange benen of een prachtige jurk. Maar prachtig is ze! Het is haar eigenheid en de trots waarmee ze dit laat zien, waarmee ze zichzelf laat zien. Het is de manier waarop ze haar eigen, ware essentie ‘draagt’ en dus uitdrukt. Durft uit te drukken.

In mijn ogen is iedere vrouw op haar eigen manier mooi en wijs. Maar door de jaren, eeuwen heen zijn maar weinig vrouwen uitgenodigd om in hun eigen kracht en dus schoonheid te gaan staan. Integendeel… veel vrouwen raakten als ‘gevers’ afgesneden van hun eigen ‘voedingsbron’ en dus van hun eigen krachtsbesef. En raakten uitgeput.

Langzaam maar zeker ervaren we nu dat de wereld is doorgeslagen in al haar mannelijkheid en daad- en denkkracht. Waardoor we de kracht van het vrouwelijke principe weer durven te eren. Omdat we de noodzaak voelen van het herstellen van het verstoorde evenwicht in de wereld.

Doe eens 5 minuten je ogen dicht, leg je hand op je hart en adem naar je hart toe. Als je lekker in deze hartsenergie bent weggezakt, stel je de volgende vraag aan je hart: Wat van mezelf mag ik meer laten zien? Ook al vind ik dat best spannend… En wacht dan, wacht tot je de enorme wijsheid van je hart hoort antwoord geven. Bedenk het antwoord niet, maar laat het vanuit je binnenste opborrelen.

De wereld zit met smart te wachten op jouw eigenheid!Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?