Wat als ik niet zo'n wereldreiziger ben?
23 september 2019 

Wat als ik niet zo'n wereldreiziger ben?

Vergelijken

We leven in een tijdperk waarin we meer dan ooit onze levens publiekelijk delen en zo is er dus ook volop gelegenheid je met een ander te vergelijken. Door het vergelijken, kunnen we onbewust valse overtuigingen creren. Bijvoorbeeld dat reizen leuk ‘moet’ zijn.

Dat is natuurlijk helemaal niet waar! Zoals de n meer van zwarte kleding houdt en de ander liever bont gekleed over straat gaat, zo is het ook met dit soort dingen. Jij krijgt energie van andere dingen dan wereldreizigers en wanneer je dat van jezelf hebt ontdekt is dat helemaal ok.

Instagram-feed

Bedenk dat hetgeen dat jij leuk vindt om te doen, net zoveel waarde heeft dan een verre reis maken. Het gaat er immers om wat jouw gelukkig maakt. Ook als hun instagramfeed er een stuk mooier uitziet dan die van jou. Nou ja, is dat eigenlijk wel zo? Misschien zijn ze beter in het bij elkaar laten passen van hun fotos, maar ook jij deelt momenten uit jouw leven die voor jou belangrijk zijn. Is dat niet net zo mooi?

Andere smaak

Probeer de wereldreizigers te zien als mensen met een andere smaak, want in feite is dat ook gewoon zo. Zij houden van reizen en jij houdt van andere dingen. Het zou toch ook superonhandig zijn als iedereen hetzelfde favoriete koekje had in de winkel? Dan zou die standaard uitverkocht zijn!

Sterker nog, misschien heb je zelfs een streepje voor op de wereldreizigers. Jij hebt geen verre reis nodig om geluk te ervaren, dus hoe rijk ben je dan?! En het scheelt ook nog eens in je portemonnee!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?