Wanderlust

Ken je het gevoel van weg willen? De wereld ontdekken, verborgen schoonheden, maar natuurlijk ook de toeristische trekpleisters. Onderweg zijn, verdwalen of op een plek zijn waar je nog nooit eerder bent geweest.

Wan-der-lust (n.)
A very strong desire or impulse to travel.
(dictionary)

Ik heb zelf behoorlijk last van ‘wanderlust’. Ik wil graag weg, nieuwe plekken ontdekken, fotos maken, erover schrijven en bovenal vooral genieten van de plek. Ik verlang weer naar een reis. Vorig jaar zomer bevredigde ik mijn wanderlust behoefte, maar eigenlijk heeft het de behoefte allemaal maar verdubbeld, of misschien wel verdrievoudigd.

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn beste vriendin een interrail reis gemaakt. Dat is reizen met de trein door Europa. Drie weken lang was ik van mijn reiskoorts genezen, of eigenlijk juist niet. Het werd alleen maar erger. We waren in een Europese stad, maar eigenlijk wilde ik dan alweer naar de volgende. Nieuwsgierigheid, je weet niet wat je moet verwachten en wat je tegen gaat komen. Nu, wil ik gaan studeren in het buitenland, in mijn eentje een stedentrip gaan doen en mijn bucketlist is zo lang als de rijen voor de pashokjes in de Primark.

Gelukkig hebben mijn wanderlust gevoelens me ook al op mooie plekken gebracht en deze omarm ik dan ook extra meer:

Joodse begraafplaats

In Krakau, Polen liepen we te verdwalen in een wijk, een soort ghettowijk. Ineens kwamen we langs een begraafplaats. Het bleek een Joodse begraafplaats te zijn. Heel speciaal en zo anders.

Split_Kroatie

In Split, Kroati verdwaalden we tijdens de zoektocht naar een restaurant die werd aanbevolen door de hostel meneer. Op een gegeven moment kwamen we op een punt waar we niet verder konden, alleen maar naar dit restaurant (wat we niet zochten overigens). Het uitzicht was adembenemend.

Istanbul_Turkije

In Istanbul, Turkije besloten we naast de toeristische trekpleisters ook de ‘woonwijken’ te bezoeken. Een hele andere wereld, zo contrasterend met het beeld van deze upcoming hippe stad.

Natuurlijk is elke plek een inspiratiebron voor mijn wanderlust gevoelens. Teveel om op te noemen. Zelfs dichtbij huis zijn prachtige plekken, maar voor mij al zo gewoon. Ik wil verder ontdekken. De ultieme ‘wanderlust’ quote is dan ook voor mij:

Im in love with cities and places Ive never been to and people Ive never met.

Wanderlust zal er nog wel even blijven, stiekem hou ik er al van.

Heb jij ook zo last van ‘wanderlust’?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?