Waarom roadtrippen in de winter een must is
18 december 2017 

Waarom roadtrippen in de winter een must is

Je vermijdt massatoerisme

Een zomer in Italië of Zuid-Frankrijk vind je natuurlijk heerlijk… en met jou zowat de halve wereldbevolking. Van drukbezette stranden tot volgeboekte, peperdure hotels: reizen in het hoogseizoen is niet altijd een pretje. Wanneer je er tijdens de winter opuit trekt, ontsnap je grotendeels aan die gekte. En omdat de winters juist in die zuidelijke landen redelijk zacht zijn, kun je alsnog genieten van wat zon en mildere temperaturen. Een win-win dus!

Je maakt andere dingen mee dan tijdens de zomer

De bevolking van je favoriete vakantiebestemming zit tijdens de wintermaanden heus niet opgesloten te wachten tot de toeristen terugkomen in de zomer. Integendeel: zij leiden gewoon hun leven en leuke evenementen en lekker eten horen daar nu eenmaal bij – of het nu augustus of januari is. Dankzij de feestdagen is er op sommige plekken zelfs meer te beleven in de winter dan ’s zomers. Denk bijvoorbeeld aan het ‘Festival Mondial du Cirque de Demain’ in Parijs of de wereldberoemde kerstmarkten in Duitsland. Het noorderlicht in Noorwegen is tijdens de koude en donkere maanden op zijn mooist. Dit zijn dingen die je mist als je in juli op reis gaat.

Je kan gaan wintersporten in een prachtig landschap

Besneeuwde bergtoppen en weidse ijsvlaktes: zeker in landen als Zwitserland en Oostenrijk zijn er in de wintermaanden prachtige dingen te zien. Daarnaast kan je er natuurlijk gaan skiën, snowboarden en wandelen. Een autoritje door die gebieden is een ervaring die je niet snel zal vergeten. En zo’n spontane winterse roadtrip hoeft heus niet veel te kosten: Zwitserland en Oostenrijk zijn dichter bij dan we in Nederland soms lijken te denken. En als je je eigen materiaal meeneemt – of leent van familie, vrienden of buren – kan je de kosten nog meer drukken. Goede skidragers en/of trekhaken zijn dan wel aan te raden en tegenwoordig makkelijk online te vinden, bijvoorbeeld bij Rameder. GPS aan en rijden maar!

Het is gezellig

Geef toe: wat is er knusser dan een knapperend haardvuur of een heerlijk warme kop thee of chocomel na een verfrissende wandeling in een winters landschap? Om van de après-ski nog maar te zwijgen. Of onder een dekentje in je hotelkamer of huisje een film kijken of boekje lezen. Zulke knusse momenten maken een wintertrip meer dan de moeite waard. Want wie goed zoekt, zal zien dat er in de koude maanden net zoveel mooie en warme momenten te beleven zijn als tijdens de zomer. We noemen het niet voor niets hartje winter.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?