Waarom keuzes maken zo belangrijk is
21 oktober 2019 

Waarom keuzes maken zo belangrijk is

Inspiratie

Ik las dit mooie stukje tekst: “Kiezen is altijd een beetje sterven, loslaten van je kinderlijke verlangen om alles te willen hebben en te kunnen. Je laat bepaalde zaken achter je. Maar kiezen is ook vooruitgang in het leven, het helpt je groeien in het leven. En kiezen is risicos nemen, het betekent dat je niet alles onder controle kunt hebben. Want als je wacht op controle dan kom je nooit tot een keuze. Dan blijf je trappelen op de plek waar je nu bent.”

Keuzes maken of er wordt voor je gekozen

Meestal weet je al wat je wilt kiezen en voel je het ook al heel lang. Maar uit angst loop je weg van de keuze waar je naar verlangt. Uiteindelijk zal er een keuze gemaakt worden of door jezelf of door omstandigheden om je heen. Daarom is het belangrijk om zelf een keuze te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt kiezen. Ik heb ze even op een rijtje gezet.

Tips om keuzes te maken:

1. Je kunt kiezen op een intutieve manier, dan voel je gewoon met heel je lijf dat dit het is. En heel vaak geeft het je een gevoel dat je laat stralen.

2. Vind je het lastig om op een intutieve manier te kiezen, luister dan naar je hart om tot een keuze te komen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld jezelf 2 alternatieven voor te leggen. Welke gevoelens roepen beide opties bij je op? Welke voelt licht aan? Ga daar dan voor.

3. Als je merkt dat je dan echt nog niet kan kiezen. Schrijf dan al je argumenten op om het wel of niet te doen en geef ze een cijfer. Als je ziet dat je ratio wint van je hart, houd dan in je achterhoofd dat het jouw hart is wat altijd het duidelijkst spreekt over jouw verlangen. Succes!

Hoe maak jij meestal belangrijke beslissingen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?