Waarom je deze zomer een sloep nodig hebt
13 mei 2020 

Waarom je deze zomer een sloep nodig hebt

Blijf jij dit jaar in Nederland tijdens de vakantie? Ben je van plan om een sloep te kopen? Hieronder op een rijtje wat praktische tips.

Vakantie in eigen land

Nu we voor onze zomervakantie gebonden lijken te zijn aan een vakantie in eigen land wordt het nog aantrekkelijker om een sloep in eigen beheer te hebben. Geen gedoe meer met huurboten (die met mooi weer zo weg zijn!) en alle vrijheid om het vakantiegevoel vast te houden en de mooiste gebieden van eigen land te bezoeken. We geven je meteen een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een sloep.

De reden om een sloep te kopen

We hebben het al een beetje door laten schemeren, maar nu met de coronacrisis lijken onze vakanties naar verre oorden niet tot de opties te behoren de komende tijd. Des te meer tijd heb jij om er met een boot op uit te gaan. In alle rust te water een natuurgebied verkennen tot borrelend met je partner door de grachten van Amsterdam, Utrecht of een andere karakteristieke leuke stad.

Zit jij erover te denken om, zodra je vakantiegeld binnenkomt, een nieuwe sloep kopen? Dan is het verstandig om op een paar zaken te letten. Je wilt met zo’n grote aankoop natuurlijk geen miskoop begaan. Check deze tips voor de aanschaf van een sloep!

Tip 1: Stem het formaat af op het vaargebied en het gezelschap

Waar ga je varen met de sloep? Door de grachten of de vaarroutes door een natuurgebied kan je met een kleiner formaat varen terwijl dit voor een open meer veel minder geschikt is. Daarnaast is natuurlijk het type gezelschap een mooie uitgangspunt om mee te nemen. Ga je met het gezin varen of met een flinke vriendengroep? Als je iedereen een plekje wilt geven en niet te krap wil zitten, dan heb je weer een groter formaat nodig.

Tip 2: Bepaal je jaarlijkse budget

Natuurlijk moet je bij de aankoop van een sloep letten op de prijs van het exemplaar, maar vergeet ook de terugkerende kosten niet. Je zal altijd een bepaald bedrag kwijt zijn aan de onderhoud (een houten sloep is veel intensiever en duurder om te onderhouden dan eentje van polyester), eventuele vergunningen, ontheffingen en de legplaats.

Tip 3: De locatie van de sloep

Houd bij de aankoop rekening bij waar de sloep zich bevindt op moment van aankoop. Moet je een eind varen? Heb je een trailer nodig om de sloep over het land naar de legplaats te vervoeren? Dit zijn bijkomende kosten waar je rekening mee kunt houden in je budget!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?