Waarom een DIY Bruiloft?

Allereerst moet ik toegeven dat we (mijn man en ik) nooit bewust gekozen hebben voor een DIY-bruiloft. Ik zou willen dat het zo was, much better story. Haha, maar nee! We hadden acht maanden de tijd om onze bruiloft te plannen, niet heel veel, maar het is wel makkelijk te doen. Alle grote dingen waren makkelijk te regelen, maar hoe gaat het dan verder met versiering? In die tijd (pfhoe, een jaar geleden nog maar) was Pinterest upcoming in Nederland. Althans; ik ontdekte het toen. Daar zag ik al die mooie Amerikaanse bruiloften met heel veel zelfgemaakte dingen, terwijl ik de bruiloften in Nederland nog maar saai en kaal vond. Zonder verder na te denken of de versiering misschien ook te koop was, maakten we plannen om zelf aan de slag te gaan. Heel de bruiloft zagen wij al voor ons; romantische versiering en allerlei grappige extras (zoals in Amerika.. ;-)). En als snel konden wij dat plaatje niet meer los laten; het zou een DIY-bruiloft worden.
diy bruiloft
De maanden daarna waren we alleen maar aan het DIYen. Vooral ik knutselde erop los, en Hans kreeg ik soms ook zo ver om mee te helpen. Het werd echt een fulltime baan voor mij omdat er zveel te maken was. Veel van de projecten hebben we zelf uitgevoerd, maar gelukkig hadden we ook wat hulp! Mijn moeder sprong af en toe bij, mijn broer hielp mee met de bedankjes, een vriend maakte eigenlijk al het drukwerk en onze ceremoniemeesters bedachten een verassing-d.i.y voor onze bruiloft. Ook al heb je eigenlijk geen hulp nodig, vraag wel om hulp bij vrienden en familie. Het is zo leuk om ze ook bij het proces naar de bruiloft toe erbij te betrekken! Dat zijn hele leuke momenten waar je aan terug denkt en later met elkaar nog eens over praat. 🙂
diy bruiloft
Ik ben ontzettend blij met onze keuze voor een DIY-bruiloft te gaan. Mijn liefde voor zelfgemaakt is alleen maar gestegen! Het DIY-gedeelte gaf onze bruiloft echt een extra dimensie; de gehele dag door keek ik om mij heen en zag ik allemaal dingen waar zoveel liefde, tijd en aandacht in had gezeten. Toentertijd was ik op nog geen n bruiloft geweest die zoveel persoonlijke DIY-versiering had, terwijl als ik nu om mij heen kijk het veel normaler is.Wat ik dus wil zeggen is dat ik echt een trendsetter was. Wat ik dus wil zeggen is dat ik het wel een beetje eng vond, en ik het wel een beetje moest uitleggen aan mijn omgeving wat en waarom dat allemaal was. Maar achteraf kregen we zoveel reacties op onze bruiloft, en vooral ook op de zelfgemaakte dingen! Het leverde heel veel mooie momenten op en ik kan mij niet voorstellen dat onze bruiloft anders was geweest. Sterker zelfs, ik denk dat ik er nu het liefste een jaar extra voor zou uittrekken om ng meer te DIYen!

P.s: Volgende week laat ik op mijn persoonlijke blog zien welke DIYs er allemaal op mijn bruiloft te vinden waren! 😉

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?