Waarom af en toe alleen zijn goed voor je is
19 mei 2017 

Waarom af en toe alleen zijn goed voor je is

Me, myself and I

Iedereen is het ermee eens dat de tijd tegenwoordig aan je voorbij vliegt en dus heb je ook amper de tijd om echt met jezelf bezig te zijn. Wie ben je? Hoe sta je nu in het leven en wat wil je eigenlijk nog allemaal? Door een moment alleen te zijn, kun je daar eens bij stil staan en over nadenken.

Emotioneel

Het kan best zijn als je even alleen bent en een programma aan het kijken bent, dit je eerder raakt en je hier emotioneel van wordt. Doordat je alleen bent en even met niemand rekening hoeft te houden, zal je eerder je emoties uiten. En zeg nou zelf; een jankbui op z’n tijd is toch heerlijk.

Productief

Als je alleen bent, wordt je door niemand afgeleid en dus ben je op dat moment veel productiever. Dingen die je echt even moest doen of afhandelen, kun je nu op je gemak even afronden.

Niet charmant

Joggingbroek aan, haar door de war, geen make up, heerlijk even zo’n moment alleen. Je hoeft niet met iemand te praten, je niet te verontschuldigen en je kunt gewoon als een sloddervos op de bank hangen. Gewoon even helemaal bezig zijn met jezelf, perfect.

Waardering

Als je regelmatig een moment alleen bent, zal je het meer waarderen als je weer samen bent met mensen. Je geniet dan van de gezelligheid en aandacht en dus waardeer je de mensen om je heen veel meer.

Kun jij goed alleen zijn?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?