Waar je aan moet denken als je een weekend weg gaat
29 augustus 2015 

Waar je aan moet denken als je een weekend weg gaat

Als je niet meer dan 21 dagen per jaar op reis gaat, kan een kortlopende reisverzekering zeer gunstig zijn. Je sluit hem eenvoudig vlak voordat je op pad gaat af en hij geldt alleen voor die paar dagen dat je hem nodig hebt. Je betaalt daarmee dus nooit teveel. Kortlopende reisverzekeringen dekken schade voor verschillende zaken. Niet alleen je bagage en dure attributen zoals die mooie camera of je skiuitrusting kunnen verzekerd worden. Ook een vergoeding voor medische kosten of vervangend vervoer bij autopech zijn zaken die je kunt regelen via een reisverzekering. Dat kan een geruststellende gedachte zijn als je bijvoorbeeld een sportieve vakantie hebt geboekt waar de kans op een blessure misschien iets groter is. Wist je dat Barcelona, Rome en Praag in de top 3 staan waar de meeste zakkenrollers opereren? Je moet er toch niet aan denken dat je zonder geld zit, of dat je paspoort van je ontvreemd wordt. Natuurlijk kun je heel goed opletten op je spullen en voorzichtig aan doen met het surfen, snorkelen, langlaufen et cetera. Dat is ook wel zo verstandig, maar met een verzekering ben je net dat beetje meer uitgerust en gewapend tegen bepaalde risicos die je vakantiepret behoorlijk kunnen verpesten.

Vergelijk de verschillende kortdurende reisverzekeringen wel eerst goed met elkaar, zodat je deze precies kunt afstemmen op jouw weekendje weg. Lees daarbij ook de voorwaarden zodanig door dat je ook weet hoe te handelen in geval van je iets overkomt waarvoor je verzekerd bent. Dan kun je heerlijk genieten van een zorgeloos weekendje weg.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?