Vriendinnenverhalen: Lotte miste vriendschappen waar geven en nemen in balans staan
16 maart 2022 

Vriendinnenverhalen: Lotte miste vriendschappen waar geven en nemen in balans staan

Toen Lotte al een tijdje merkte dat ze een bepaalde leegte voelde in haar vriendschappen, besloot ze actie te ondernemen en eens op internet te zoeken. Tijd maken voor elkaar, spontaan afspreken, de vriendschap belangrijk vinden, echte gesprekken en gezelligheid, daar had Lotte behoefte aan. En dus typte ze op Google de woorden ‘vriendinnen zoeken’ en ‘nieuwe contacten opdoen’ in en kwam uit op de website van VriendinnenOnline: “Wat een waardevolle uitkomst.”

Inmiddels heeft Lotte een aantal leuke nieuwe vriendinnen via de website gevonden en stuurde een mail om ons daarvoor te bedanken. En zo kwamen we in contact met haar. Graag deelt ze haar verhaal en ervaring op de website, om anderen mogelijk te kunnen helpen.

Hoe ben je op VriendinnenOnline te werk gegaan?

Ik begon met het vullen van mijn profiel, ik koos een leuke profielfoto en heb in te tekst geprobeerd duidelijk te maken wie ik ben en wat ik hoop te vinden. Daarin was ik zo concreet mogelijk. Vervolgens ben ik in actie gekomen en mijn zoektocht op het forum begonnen. Eerst heb ik gekeken wie er allemaal op het forum zitten en wie bij mij zou kunnen passen. Vervolgens heb ik berichtjes uitgestuurd en gereageerd op de binnenkomende berichtjes. 

Doordat ik zo actief was, had ik na een aantal dagen al contact gelegd met een aantal meiden, een stuk of vijftien. Al snel kon ik merken in de communicatie of er een klik was of niet, meestal als een gesprek snel op gang kwam, dan was die klik wel aanwezig. En soms is die klik er niet, dat hoort er ook bij. 

Hoe zijn die gesprekken verder verlopen?

Met de meiden waarmee ik een klik had, heb ik op een gegeven moment nummers uitgewisseld en via Whatsapp een groepsapp gestart. Vervolgens heb ik, na ongeveer een maand, met een aantal meiden een afspraak ingepland. Het afspreken was ontzettend leuk! Open, gezellig, veel gelachen en goede gesprekken. Het ging eigenlijk vanzelf.

En… hoe is het contact nu?


Het contact is goed, met twee meiden heb ik een hele goede connectie en ze zijn op dit moment ook echt een meerwaarde in mijn leven! Als ik met de meiden afspreek gaan we vooral uiteten, borrelen en wandelen.Is vriendschap iets wat je actief zoekt of iets wat je overkomt?

Vriendschap kan je overkomen wanneer je het niet zoekt, maar ook als je het juist wel zoekt. Ik denk dat een oprechte vriendschap je echt gelukkiger maakt. Ik ben zelf net verhuisd en heb een nieuwe baan, dus ik hoop daar ook nieuwe personen tegen te komen, waar mogelijk weer vriendschappen uit ontstaan. En anders kijk ik gewoon weer bij VriendinnenOnline! Ik ben in ieder geval blij met het clubje meiden die ik heb ontmoet via de website. Met deze meiden zal ik blijven afspreken en de vriendschap voortzetten. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.

Zou je een ander VriendinnenOnline aanraden?

Absoluut, online vriendinnen vinden is zeker een aanrader. Het is laagdrempelig en als je een proactieve houding aanneemt en in de actiemodus gaat, kunnen er mooie verbindingen ontstaan. Als je merkt dat je iets mist ga er actief naar op zoek, dit werkt alleen wanneer je weet wat bij je past en wat je hoopt te vinden.

Daarom denk ik ook dat het belangrijk is om je profiel op VriendinnenOnline zo compleet mogelijk te maken. Maak een profiel aan met een foto en tekst die jouw goed weerspiegelen. Schrijf vervolgens berichten en reageer actief en met een persoonlijk berichtje op anderen. Zo krijg je respons en maak je gemakkelijker contact. Ik hoop dat andere meiden hier wat aan hebben en dat ze ook leuke nieuwe vriendinnen kunnen vinden, zoals ik gevonden heb!

Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren. Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?