Vriendinnenverhalen: Deze meiden zijn al 20 jaar beste vriendinnen!
16 oktober 2018 

Vriendinnenverhalen: Deze meiden zijn al 20 jaar beste vriendinnen!

Even voorstellen

  • Deniece – 27 jaar beste-vriendinnen
  • Nicole van den A. – 27 jaar
  • Nicole W. – 26 jaar
  • Rianne – 26 jaar
  • Dorianne – 26 jaar
Deze vriendinnengroep bestaat al zo’n 20 jaar en dat is bijzonder omdat ze zelf nog maar 26 en 27 jaar oud zijn. Zo zijn Rianne en Nicole W. tweelingzusjes en lag Dorianne naast hun in het ziekenhuis bij de geboorte. Hoe bijzonder is dat?! Ze werden echt goed bevriend als groep via korfbal, waar ze bij elkaar in het team kwamen. En eigenlijk is de groep nog niet helemaal compleet, want er hoort ook een man bij: Maarten!

Omschrijf jullie vriendinnengroep eens in 3 woorden:

  • Deniece: Hecht, fantastisch en gestoord
  • Nicole W: Hecht, trouw en liefhebbend
  • Rianne: Liefdevol, betrouwbaar en hilarisch,
  • Dorianne: Onvoorwaardelijk, betrokken, onmisbaar
  • Nicole van den A: Wijn, Wijn en Wijn. Oh en betrouwbaar, hilarisch en liefdevol

Hoe vaak zien jullie elkaar?

Dat is heel verschillend, soms zien we elkaar twee keer in de week en soms een paar weken niet. Maar via onze whatsappgroep hebben we toch wel bijna dagelijks contact. Als we elkaar zien dan drinken we voornamelijk wijn, spelen we spelletjes en kletsen we heel erg veel. Maar we hebben ook vriendenweekenden, we gaan picknicken op het strand of we bezoeken sport- en theateractiviteiten.

Waarom is het belangrijk om een goede vriendin te hebben?

Eigenlijk geven alle meiden aan dat het fijn is om dingen te kunnen delen, een luisterend oor te hebben, gezellige activiteiten met elkaar te ondernemen en weer even op te kunnen laden als je met elkaar bent. Nicole van den A: “Het leven is zoveel leuker met deze meiden (en heer). Ik wil alles wat er gebeurt delen met hen, het is fijn om te weten dat er altijd iemand voor je klaar staat.”

vriendinnengroep

Wat is het moeilijkste wat jullie met elkaar gedeeld hebben?

Alle meiden geven aan dat het overlijden van de vader van Deniece het meest heftige is was, wat zij als vriendinnen hebben gedeeld. Dorianne: “Je wilt zo graag iemands verdriet wegnemen, maar dat kan niet. Ik hoop echt dat we er in die tijd echt voor haar geweest zijn en nu nog natuurlijk!” Rianne vult haar aan: “Het was een intens verdrietige periode waarin je als vriendengroep haar zo veel mogelijk probeert bij te staan en te steunen. Dit brengt je als groep dan ook weer dichter bij elkaar.” Deniece reageert daarop: “Dat mijn vader overleed was voor mij een van de moeilijkste periodes uit mijn leven. Deze lieve meiden hebben mij er door dik en dun gesteund.”

En wat is jullie mooiste herinnering?

Maar gelukkig hebben ze ook heel veel mooie momenten met elkaar meegemaakt. Nicole W: “Ik vind het mooi dat we altijd ons best voor elkaar doen, als we bijvoorbeeld een verrassing voor elkaar plannen (denk aan een vrijgezellenfeest, cadeautjes, uitjes). Iedereen doet altijd zijn best om dit zo leuk mogelijk te doen.” Dorianne: “Ik vind het heel mooi dat ze al die jaren al zonder enige moeite altijd weer naar Heiloo komen! Dat waardeer ik echt enorm.” Rianne: “En dat we elk jaar samen kerst vieren. Dan kleedt iedereen zich netjes aan en zorgen we voor een heerlijk kerstdiner.”

Maar wat er met kop en schouders bovenuit springt staat voor iedereen als paal boven water: De bruiloft van Dorianne! Vriendin Deniece zegt daarover: “Dorianne is als eerste van ons dit jaar getrouwd, dat was een hele mooie ervaring om dat met die meiden mee te maken. En als klap op de vuurpijl is zo ook nog eens zwanger!! Eigenlijk is ze alles voor ons aan het uitvinden.”

bruiloft-beste-vriendin

En als je zou verhuizen, zou je dan nieuwe vriendinnen zoeken? Bijvoorbeeld via het internet?

Nicole van den A: “Ik denk dat het internet een mooie manier is om nieuwe mensen te leren kennen, wanneer je ergens anders gaat wonen. Hier ben ik zo blij met mijn huidige vriendinnen dat ik daar niet over na zou denken. Rianne vult haar aan: “Je kan online leuk contact hebben met mensen die je nog niet kent. Ook kan je er makkelijk achter komen of er nog meer mensen in jouw buurt wonen die opzoek zijn naar vriendinnen.”

Dorianne (die nu ook al wat verder weg woont): “Het is wel makkelijk om ‘even’ bij iemand een kopje thee ’s avonds te kunnen doen, of een kwartiertje langs te kunnen. Dat is wat ik nu weleens mis. Het kan natuurlijk wel, maar de drempel is toch iets hoger. Maar de geschiedenis die we al samen hebben opgebouwd is mij zoveel waard! Echt vriendinnen voor het leven.”

Wat is dit een leuke en mooie vriendinnengroep, echt een voorbeeld als je het ons vraagt! Bedankt meiden voor jullie openhartige verhaal!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?