“VriendinnenOnline is meer dan alleen vriendschappen sluiten. Ik voel mij vooral minder eenzaam”
04 december 2021 

“VriendinnenOnline is meer dan alleen vriendschappen sluiten. Ik voel mij vooral minder eenzaam”

Thessa uit Rotterdam ging in gesprek met Zana van VriendinnenOnline. Thessa gaf aan dat zij zich eenzaam voelde en er echt wat aan wilde doen. Ze sprong achter haar laptop en begon haar research naar nieuwe vriendschappen. Thessa had al voldoende vrienden om haar heen, vooralsnog voelde zij zich eenzaam.


Een gevoel van leegte en vooral het missen van een diepgaande connectie in vriendschap, dat is waar Thessa mee worstelde. Ze had wel sociale kringen waar ze zich in bevond, maar die gaven haar niet alles wat ze nodig had.Hoe kwam je terecht op VriendinnenOnline?


“Er ging een actieknop om bij mij en was klaar met mijn huidige eenzame situatie. Ik wilde er wat aan doen en ben toen gaan researchen. Vervolgens kwam ik op de website van VriendinnenOnline en het gevoel dat ik erbij kreeg heeft ervoor gezorgd dat ik een account aanmaakte.’’ Thessa nam deel aan diverse groepen op het forum en leerde zo diverse leuke meiden kennen waar ze contact mee legde. “Eerst begon ik te chatten met een aantal meiden, dit ging vervolgens over in videobellen (wat een beetje gek voelde, haha) en vervolgens spraken we af.’’Hoe ga je om met eenzaamheid?


“Ieder ander adviseer ik om echt gelijkgestemden op te zoeken en als het klikt is dat helemaal top en als dat niet zo is, dan kan je op het forum opzoek gaan naar een ander waar het wel mee klikt. Het is zo fijn dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en dat je elkaar treft op het forum.’’

Zijn er vriendschappen ontstaan door het forum?


Thessa heeft meerdere meiden ontmoet via het forum waar zij regelmatig mee afspreekt. “Eindelijk, heb ik een aantal meiden ontmoet waar ik echt een diepgaande relatie mee aan het opbouwen ben. Hier ben ik zo dankbaar voor, waardoor mijn leegte wordt gevuld met positiviteit en waardevolle vriendschappen die echt de diepte ingaan.”


Zou je VriendinnenOnline aan anderen aanraden?

“Zeker, je kan door het forum waardevolle vriendschappen sluiten. Op dit moment ben ik een Gouden Vriendin van de regio Zuid-Holland. Dat betekent dat ik actief op het forum ben en andere meiden graag de weg wijs. Daarnaast organiseer ik zo nu en dan events in de regio Zuid- Holland. Het zijn van een Gouden Vriendin daar word ik blij van.’’

Wil jij in contact komen met Thessa of zelf een Gouden Vriendin worden? Het team Connect van VriendinnenOnline staat voor je klaar. Kijk eens op deze pagina hoe het werkt. Je mag ons altijd ook benaderen met vragen over vriendschappen of vriendinnen op via connect@vriendinnenonline.nl. Voel je welkom!


Het hele interview met Thessa


Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren. Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?