Vriendinnen ver weg? Zo houd je contact!
05 juni 2018 

Vriendinnen ver weg? Zo houd je contact!

Druk druk druk…

We hebben het druk: ons werk, ons gezin, onze hobby’s, alles neemt tijd. Hierdoor kan het soms lastig zijn om tijd te maken voor sociale contacten, zeker als deze niet in de buurt zijn. Of het nou aan de andere kant van het land, Europa of de wereld is, contact houden met vriendinnen ver weg kan best ingewikkeld zijn. Toch zijn die contacten erg waardevol.

De kleine dingen

Het kan soms lastig zijn om contact te onderhouden met vriendinnen die ver weg wonen, maar het zorgt ook vaak voor een betere band. Hoewel je niet om de hoek woont, kun je toch dingen met elkaar blijven delen. En omdat je elkaar niet dagelijks spreekt, zijn de momenten waarop je wel contact met elkaar hebt extra waardevol. Het gevoel hebben dat er iemand is die aan je denkt is erg belangrijk, vergeet daarom ook niet om een berichtje te sturen op speciale momenten!

Betrek elkaar

Vergeet die ene vriendin steeds alle belangrijke momenten in jouw leven en baal je hiervan? Ga eens bij jezelf na of ze wel op de hoogte is van alles. Jullie hebben beide je eigen leven en dan kan het soms gebeuren dat de ander iets vergeet dat voor jou wel belangrijk is, of andersom. Vertel elkaar daarom regelmatig wat er gebeurt in jullie leven en vraag ook vooral naar de ander!

Spreek eens digitaal af

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer eens in de zo veel tijd samen af te spreken. Als de afstand te ver weg is om elkaar in real life te zien, bijvoorbeeld als de ander in het buitenland woont, dan kun je ook digitaal afspreken. Een skypegesprek of via facetime is minstens zo gezellig! Op deze manier kun je elkaar weer even zien en horen en kun je makkelijk bijpraten!

Andere opties

Natuurlijk zijn er tegenwoordig zoveel manieren om elkaar even op de hoogte te houden van leuke nieuwtjes, bijvoorbeeld via een mail of whatsapp. Zo kun je elkaar gelijk leuke foto’s doorsturen. Als de ander actief is op social media (Facebook of Instagram), dan kun je ook deze accounts extra goed in de gaten houden en reageren om de dingen die de ander meemaakt.

En wat dacht je van een leuk kaartje of brief of z’n tijd te sturen?! Lekker ouderwets, maar de leukste post die je kunt krijgen!

Hoe houd jij contact met vriendinnen op afstand?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?