Sandra zocht én vond vriendinnen om spontaan mee af te spreken in Breda
14 mei 2024 

Sandra zocht én vond vriendinnen om spontaan mee af te spreken in Breda

Sandra* (30) woont samen met haar vriend en kat in Breda. Ze houdt van sportief bezig zijn en creatieve activiteiten zoals schilderen, sieraden maken en handlettering. Haar vrienden van vroeger wonen allemaal wat verder weg, dus spontaan afspreken zit er niet echt in. En daar had Sandra nou juist zo’n behoefte aan. Ze meldde zich aan bij VriendinnenOnline in de hoop enkele meiden te ontmoeten waarmee ze makkelijk een drankje op het terras kan doen. 

Hoe kwam je op VriendinnenOnline terecht? 

Ik heb online gezocht naar vergelijkbare sites en zo kwam ik VriendinnenOnline tegen op Instagram. Juist omdat je hier een abonnement voor afsluit, dacht ik: Dat doe je niet zomaar, alleen als je echt bewust op zoekt bent naar sociale contacten. Gelijkgestemden dus, dat was precies waar ik naar op zoek was!

Wat vind jij belangrijk in een goede vriendschap? 

Humor, vertrouwen en gezelligheid. Goede gesprekken vind ik net zo belangrijk als samen kunnen lachen! En het maakt het nog leuker als je een beetje dezelfde interesses hebt en dezelfde activiteiten wil ondernemen.

Hoe ben je op VriendinnenOnline te werk gegaan? 

Ik heb echt even werk gemaakt van mijn profiel. Niet een te lange tekst, maar wel een duidelijke tekst. Zo krijgen andere meiden een goed beeld van mij en mijn interesses. Hoe leuk is het als je anderen ontmoet die juist aansluiten op jouw behoeftes.

Met hoeveel meiden heb je in totaal chat-contact gehad op de website? 

Ik heb met best wat meiden contact gehad, maar ik heb eigenlijk vooral gechat met meiden die in de buurt wonen. Omdat mijn vrienden allemaal verder weg wonen, had ik juist als doel om vrouwen in de omgeving te ontmoeten. Dan is spontaan elkaar zien ook een mogelijkheid en kan je gewoon op de fiets! Die voorkeur heb ik direct uitgesproken. Ik vond het niet heel spannend om anderen te benaderen of mijn behoeftes kenbaar te maken, digitaal ligt de drempel wat lager om contact te maken. 

Na hoe lang heb je afgesproken, sinds het eerste contact op de site? 

Ik ben niet zo van het chatten en Whatsappen, dus ik heb meteen voorgesteld om iets af te spreken. Hoe langer je wacht, hoe groter de drempel wordt om fysiek met elkaar af te spreken. Dus na even kort voorstellen, heb ik meteen een polletje in de groepsapp aangemaakt!

Uiteindelijk heb ik één keer een 1 op 1 afspraak gehad. Vervolgens heb ik op VriendinnenOnline een oproep geplaatst; alle meiden die daarop hadden gereageerd, heb ik gevraagd of ze in een groepsapp wilden. Daar heb ik voorgesteld om met de groep wat te ondernemen.

Wat hebben jullie uiteindelijk gedaan op de afspraak? 

We wilden borrelen en daarnaast iets ondernemen. Daarom hebben we bij Boules & Bites afgesproken. De eerste keer afspreken voelt natuurlijk altijd een beetje spannend en onwennig, een soort blind date! Zodra we elkaar 1 keer hadden gezien, ging het contact daarna veel gemakkelijker.

Natuurlijk heb je met de één een betere klik dan met de ander. Met een aantal meiden hebben we al van alles ondernomen: bowlen, borrelen, comedy club en een high tea. Met een andere vriendin ben ik nu wekelijks aan het sporten.

Zou je meiden die vriendinnen zoeken nog een tip kunnen meegeven?

Wat mij hielp om te beseffen: Alle meiden die je hier tegenkomt hebben hetzelfde doel, namelijk gelijkgestemde meiden leren kennen. Dus niet te veel over nadenken en gewoon doen. En niet met iedereen heb je een klik. Dit kan je het beste uitspreken naar elkaar.

Vat het ook niet persoonlijk op als je deze feedback krijgt, je kan immers niet met iedereen vrienden zijn!

*Naam is om privacyredenen gefingeerd

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?