Voornemens die wel waar te maken zijn
05 januari 2017 

Voornemens die wel waar te maken zijn

Een droomlijf voor de zomer

Deze kun je natuurlijk wel vergeten. Op het moment dat je hier aan begint, dien je elke dag te sporten en strikt op je voeding te letten. Je kunt veel beter zeggen dat je ervoor gaat om n of twee keer per week te sporten, zodat je fit blijft. En wees dan wel zo slim om iets te zoeken dat je leuk vindt. Naast fitness-apparaten hebben de meeste sportscholen bijvoorbeeld ook lessen zoals Bodypump, Zumba of Boksen. Daarnaast kun je natuurlijk weer beginnen met de teamsport die je vroeger altijd speelde. Doe in ieder geval iets waar je plezier in hebt.

Alleen nog maar gezond eten

Je hebt de dieetboeken weer onder het stof vandaan gehaald, je verdiept in super foods en zelfs de chocolade en chips in de schappen laten liggen. Deze keer gaat het je wel lukken! We willen je vooral niet ontmoedigen, maar zeg nu zelf: hoe vaak heb je jezelf deze peptalk al gegeven in je leven? Het is veel beter om de gulden middenweg hierin te vinden. Stel bijvoorbeeld de eis dat je vijf dagen per week vers en gezond eet, maar dat je de andere twee dagen lekker mag doen en laten wat je wilt. Deze manier geeft je waarschijnlijk veel meer voldoening dan een strikt dieet. Indien je wel veel wilt afvallen, lees dan deze 10 tips om gezond af te vallen.

Meer tijd voor mezelf

Who are you kidding? Met een man, kinderen en daarnaast nog een sociaal leven, mag je blij zijn als je ongestoord naar de wc kan. Wat je wel kunt doen is kleine momentjes van rust pakken. Zo kun je in plaats van haastig nog de boodschappen doen tijdens de voetbaltraining van je zoon, ook eens met een boek in de kantine gaan zitten. Of loop na je werk eerst nog even een blokje om voordat je gelijk in de auto springt. En wanneer de kinderen zoet aan het spelen zijn, stuur je je man naar de sportschool en heb jij tijd om eindelijk eens dat fotoboek van je vakantie bij PosterXXL te maken.

Social media-verslaving af!

Hoe heerlijk is het om tussen de bezigheden door gewoon even door je Facebook heen te scrollen? Het zal daarom vrij lastig worden om die “verslaving” af te leren. Wat je wel kunt doen, is een wekker aanschaffen zodat je daar je telefoon niet meer voor hoeft te gebruiken. Je hebt dan geen excuus meer om je telefoon naast je bed te hebben liggen, dus die kun je mooi buiten de slaapkamer houden.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?