Voorkom een lippenbalsemverslaving
06 november 2017 

Voorkom een lippenbalsemverslaving

Onze lippen zijn dun

Onze lippen zijn zoveel dunner dan de rest van onze huid. De lippen bestaan uit 3 tot 5 cellagen. Onze huid daarentegen heeft 16 huidlagen. Onze lippen bevatten geen zweetklieren. Hierdoor is er niet de natuurlijke laag van zweet en huidolin die onze huid glad en soepel houden. Onze lippen drogen sneller uit en zijn gevoeliger voor weersinvloeden.

Dode huidcellen

Wanneer je meerdere keren per dag je lippen voorziet van een lippenbalsem zorg je ervoor dat er een laag over de buitenste laag, bestaande uit dode huidcellen, wordt gelegd. De dode huidcellen kunnen vervolgens nergens naartoe. De celcyclus wordt als het ware stilgelegd.

Herstel

Zodra je stopt met het gebruik van de lippenbalsem dan is het laagje weg en moeten je lipcellen zelf weer hard aan het werk om weer helemaal op gang te komen. Hierdoor duurt het langer dan gebruikelijk voordat alle cellen in je lip zijn vernieuwd. Het resultaat is dat de buitenste dode cellaag langer op je lippen blijft zitten met als gevolg droge lippen inclusief die bijbehorende velletjes.

Dit zal net zolang zo blijven tot de lippen weer helemaal gewend zijn om te vernieuwen. Deze periode verschilt per persoon. Bij de n is dit met een week hersteld, terwijl dit bij een ander misschien wel een maand (of nog langer) kan duren. Probeer het gebruik van lippenbalsem te beperken. Het is even sterk zijn, maar straks shinen onze lippen weer van nature!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?