Voorkom de Monday Blues

Tips om de Monday blues te voorkomen:


Alcohol
Drink niet teveel. Tja.. dit werkt toch het beste. Wie op zondag (veel) drinkt is de volgende dag sowieso niet fit. Ook verstoort alcohol je hormoonspiegel, dit verstoort je nachtrust en de aanmaak van je gelukshormoon. Je voelt je minder gelukkig, niet tijdens de borrel of het feestje, maar wel de dag erna.

Vooruit werken
Zit er een drukke en stressvolle maandag aan te komen? Werk dan zondag ook eventjes. Al zijn het twee uurtjes. Hiermee haal je wat druk van de ketel. Daarnaast zorgt heel even werken op zondag ervoor dat je alvast in de juiste mood voor maandag komt.

Weekplanning
Onrustig? Geen zin? Maak alvast een weekplanning op zondag en zie wat noodzakelijk is en wat nog even wachten kan. Hierdoor kun je rustig aan je week beginnen.

Sporten
Sport op zondag. Zeker wanneer je maandag een slechte dag vindt om naar de sportclub te gaan. Door te sporten slaap je ook beter en dat maakt maandag weer iets leuker.

Suiker
Vermijd teveel suiker. Daar word je niet alleen dik van maar het is ook een enorme energiekiller. Van suiker word je chagrijnig en lusteloos.

Ondanks dat maandag een minder gezellige dag dan bijvoorbeeld vrijdag is kun je er een fijne en productieve dag van maken. Bekijk het leven positief! Dag monday blues!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?