Voorkom acne en huiduitslag!
10 oktober 2014 

Voorkom acne en huiduitslag!

Make-up kwasten kan je zien als persoonlijke verzorgingsmiddelen. Je gebruikt ze vaak en komen in aanraking met je huid en alles wat daarop zit, leeft, broeit.. Ja het klinkt vies! Maar dat is het eigenlijk ook. Alles wat aan bacterin op je gezicht zit komt ook op je kwasten en komt dus ook weer terecht in je make-up. Ga maar eens na: elke keer als jij je blush of poeder aanbrengt ga je eerst met je kwast in het product, dan op je gezicht. Veegje hier, veegje daar. Dan weer in het product om nog wat bij te werken en vervolgens zet je de kwast weer weg. Samen met alle make-up resten en bacterin. Als je dit dag in, dag uit doet spaar je een hoop op in die kwasten!

Dit kan weer effect hebben op de gezondheid van je huid en uitwerken in acne, gerriteerde plekjes en uiteraard zie je dit ook terug in je make-up look. Met een vieze kwast worden kleuren minder goed opgenomen door de kwast en kunnen er dan anders uitzien. Hierbij wat tips om je kwasten makkelijk en snel schoon te maken:

Benodigdheden:

  • Vieze kwasten
  • Zwitsal babyshampoo (mag ook een ander babymerk, als het maar milde shampoo is)
  • Olijfolie (houdt de haartjes lekker zacht!)
  • Kommetje/ bakje
  • Lauw warm water
  • Handdoek

Stap 1: Doe een scheutje babyshampoo met een theelepel olijfolie in een kommetje. Meng dit met wat druppels lauwwarm water.

Stap 2: Doop je ‘vieze’ kwast in het mengsel.

Stap 3: Maak draaiende bewegingen met je kwast in je handpalm zodat het lekker gaat schuimen en de troep los komt van de haartjes.

Stap 4: Spoel de kwast af onder lauwwarm water. Zie je hoeveel troep er van af komt? Houd je kwast wel zo dat de steel altijd naar boven wijst, zodat er geen water in het stukje plastic of metaal komt. Dit droogt niet snel en kan er ook toe lijden dat het verbindingsstukje loslaat. Het water kan de lijm doen oplossen. Leg de kwast daarna op het handdoekje om te drogen.

Het is even een werkje, maar ook zo weer gepiept. Dus geen excuses, hup aan de slag!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?