Hoe kies je een leuk vloerkleed voor bij jouw interieur?
14 november 2020 

Hoe kies je een leuk vloerkleed voor bij jouw interieur?

Een vloerkleed zorgt direct voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Het verbindt meubels met elkaar en brengt dankzij het formaat direct meer kleur en stijl aan een kamer. Een echte must voor je huis dus. De vraag die bij veel mensen speelt, is hoe je nou een leuk vloerkleed voor bij jouw interieur kiest. Wij geven je de tips om een miskoop te voorkomen!

De stijl van het vloerkleed

Er zijn zoveel verschillende soorten vloerkleden. Bepaal allereerst welke stijl goed past bij de rest van je interieur. Een vintage look vloerkleed kan bijvoorbeeld erg goed passen bij een klassieke inrichting of juist bij woonkamers met meubels in een industriële stijl. Bij een modern interieur kan een design of vloerkleed met patroon heel leuk staan. Bij het bepalen van je keuze voor de stijl is het vooral aan te raden om stil te staan bij de vraag of je gaat voor een neutraal, tijdloos kleed die mooi blend bij de rest van je interieur of dat het juist een eyecatcher wordt die direct de aandacht van de kamer op mag eisen!

Het formaat van je vloerkleed

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden in de aankoop van een nieuw vloerkleed is het formaat! Een te klein vloerkleed ziet er knullig uit, terwijl een te groot kleed het ook nou net niet bepaald is. Meet vooraf goed het formaat van het kleed uit en zie hoe het kan liggen. Je kunt het formaat ook alvast met kranten uitmeten en neerleggen, zo krijg je er een goed gevoel bij.

Het liefste wil je de meubels in de hoek van de kamer waarvoor het kleed bedoeld is met elkaar verbinden. Twijfel je? Een tool als floorplanner kan je helpen met visualiseren hoe een kleed (of meubelstuk) in een ruimte staat!

Het materiaal van het kleed

Een derde, belangrijke factor is het materiaal waarvan het kleed is gemaakt. Breng niet alleen je wensen in kaart qua comfort, maar zeker ook op wat praktisch is. Een vloerkleed bij je eethoek kan bijvoorbeeld met oog op de kruimels beter niet hoogpolig zijn, zodat je het makkelijker kunt stofzuigen. Een hoogpolig kleed in de slaapkamer is juist weer heerlijk om in te stappen als je je voeten uit bed slingert. Check ook of je allergisch bent voor de stoffen die in het vloerkleed zitten.

Heb je zin om je huis op een eenvoudige manier te pimpen? Kijk dan eens op Pinterest voor vele leuke ideeën zoals bijvoorbeeld deze hangplant om zelf te maken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?