Vintage design items in je interieur
24 november 2020 

Vintage design items in je interieur

Hou jij wel van een vintage interieur? Leuke oude items sparen in unieke zaakjes. Dit blog geeft je de adresjes en inspiratie die je zoekt!

Vrienden van mij zijn net gestart met hun bedrijf Kaosz Atelier – een fantastische vintage design showroom in Amsterdam Noord – en wat een mooie items hebben zij staan! Ze hebben echte design klassiekers, maar ook items die nog gewoon in de winkels te koop zijn. Dus van echt vintage tot zo goed als nieuw. Ik raakte er helemaal door geïnspireerd.

Waarom (vintage) design?

  • Tijdloos: het ontwerp van veel design items zijn al tientallen jaren oud en nog steeds erg geliefd. Denk aan de Barcelona chair van Mies van der Rohe of de stoelen van Charles Eames, de Ligne Roset Togo bank of de Flos Arco vloerlamp. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit bewijst denk ik wel dat dit soort ontwerpen echt jaren en jaren meegaan, generatie op generatie en daarom echt tijdloos zijn. Wie weet heb jij thuis wel een design item staan die van je ouders of grootouders is geweest. Hoe leuk en bijzonder is dat!
  • Icoon in huis: de vormgeving is vaak heel uniek en design heeft vaak een karakteristieke uitstraling. Je haalt met design dus een echt icoon in huis.
  • Duurzaam: design items zal je minder snel inruilen voor iets nieuws en als je het vintage koopt geef je het ook nog eens een tweede leven.

Hoe herken je echte design items?

  • Bekijk en voel de kwaliteit van het materiaal.
  • Zoek een naam, label of zegeltje. Vaak te vinden aan de onderzijde van een product.
  • Als je twijfelt, vraag dan even om advies bij een kenner of design winkel.

Waar koop je vintage design? 

Natuurlijk heb je talloze leuke en bijzondere winkeltjes waar je vintage design kan shoppen en misschien heb je wel enorm geluk bij een kringloop of op de rommelmarkt 🙂 Ik deel hieronder wat tips zodat jij binnenkort je favoriete iconische design item kan scoren.

Heb jij nog meer tips? Laat ze dan vooral hieronder weten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?