Verslag: Onze eerste speeddate-avond voor vriendinnen
02 mei 2019 

Verslag: Onze eerste speeddate-avond voor vriendinnen

Toen we vanuit onze leden heel vaak de vraag kregen of we een vriendinnen speeddate-avond wilden organiseren, konden we natuurlijk geen ‘nee’ zeggen. We kwamen in contact met het tijdschrift Vriendin en grappig genoeg hadden zij hetzelfde idee. Dus we besloten de handen ineen te slaan om zo nog meer vrouwen te helpen om hun sociale kring uit te breiden.

Voorbereidend werk

Maanden gingen eraan vooraf om alles goed neer te zetten. Denk hierbij aan het vinden van een geschikte locatie, het bouwen van een inschrijfpagina, teksten schrijven voor de website, social media, mailings, foto’s maken, een banner designen voor de avond zelf en onze zelfbedachte gespreksstarters ontwerpen. We kwamen geregeld bij elkaar en het was een hele leuke samenwerking!

Inschrijvingen

De inschrijvingen gingen open en we bleken in 1,5 week al helemaal vol te zitten voor onze eerste avond in Utrecht! Wow, dat ging snel! We hadden ook een lijst op de website waarop je je regio voorkeur kon aangeven voor een eventuele volgende keer en daar zijn inmiddels al 700(!) aanvragen op binnen gekomen! We kunnen het natuurlijk niet bij deze ene keer laten en dus is de volgende avond al gepland. Houd de site in de gaten voor de nieuwe datum.

vriendinnen-speeddate-avondDe avond zelf

Om half 8 kwamen de eerste dames binnen druppelen. Iedereen kreeg een sticker met zijn naam erop en een kleurcode voor de verschillende groepen. Er werden gelijk al wijntjes en theetjes besteld en er werd volop gekletst. Het was direct al zo gezellig, dat het speeddaten bijna niet meer nodig was haha.

Om acht uur begonnen we met het speeddaten zelf. Iedereen kwam tegenover iemand te zitten en kreeg 3 minuten om kort kennis te maken. Bij de bel werd er gewisseld en zo leerde iedereen in korte tijd veel mensen kennen. Na 6 rondes hadden we een pauze voor een drankje en daarna werden er groepjes gemaakt van 4 tot 6 personen en kreeg je 10 minuten om wat langer door te kletsen. Na 2 rondes wisselen kwam er een einde aan het speeddaten en gingen we verder met een borrel zodat iedereen ook weer met anderen in contact kon komen.

WhatsApp groepen en verrassingen

Op de tafels lagen ‘Whatsapp-groep lijsten’ waar je zelf een idee kon opperen voor een leuke whatsappgroep. Hier is heel enthousiast gebruik van gemaakt en er ontstonden super leuke groepen zoals bijvoorbeeld ‘stedentrips’, ‘thee drinken’, ‘attractieparken bezoeken’, ‘psychologie avonden’ en ‘festivals/feestjes’.

Na afloop kregen alle deelnemers een leuke goodiebag mee naar huis (we blijven natuurlijk vrouwen en we houden van verrassingen!) en kregen we alleen maar lovende reacties. Iedereen ging vrolijk en al kletsend met elkaar richting de trein/fiets! We hebben al zoveel leuke mailtjes gehad en nu 1 week later hebben een aantal groepjes elkaar alweer ontmoet. Wij krijgen de glimlach niet meer van onze gezicht gepoetst en zijn heel blij dat we dit mogen organiseren voor jullie!

De media

Een paar dagen voor het event schreef het AD een leuk stukje over dit nieuwe concept. Daarna volgenden andere media hen op. Uiteindelijk kwamen we op de NOS, Editie NL, RTV Utrecht en maakte het AD nog een sfeerverslag van de avond. Hierbij nog een kleine samenvatting, kijk je mee?

Krant AD

Deelneemster Marloes vertelt aan het AD waarom ze zich voor deze avond heeft ingeschreven: Mijn sociale leven is veranderd doordat vriendinnen gaan settelen en kinderen krijgen. Daarom wil ik wel een uitbreiding van mijn contactenlijst. Gewoon, voor de leuk. Verder zijn Renske en Lize genterviewd over de avond. Lees het hele verhaal en bekijk het filmpje hier.

AD-speeddaten

NOS

We vonden het mooi dat radio NOS aandacht besteed heeft aan dit nieuwe concept. Lize werd hiervoor genterviewd en er is een erg leuk sfeerverslag van gemaakt. Zowel op de website als in het ochtendprogramma van Radio 1. Luister hier het fragment.

nos-speeddaten

Editie NL

Tot slot kwam Editie NL nog even langs om een sfeerverslag van de avond te maken. De insteek die zij hebben gekozen voor het item, sloot niet goed aan bij het concept. Ze noemden het ‘Speeddaten voor je bff’. Een beetje flauw, want iedereen kwam vooral om leuke nieuwe mensen te leren kennen en snapte ook wel dat je niet in 1 avond een bff kan vinden. Maar goed, gelukkig lieten de beelden zien hoe gezellig de avond was en die spraken voor zich! Bekijk hier het filmpje.

editienl-speeddaten

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?