Veilig naar de sneeuw

Normaal zijn het de mannen die de zorg van de auto op zich nemen maar wij kunnen ook best een beetje nadenken en doen of we er een beetje verstand van hebben ;).

Aantal tips

Hierbij een aantal tips om veilig en voorbereid op reis te gaan:

-Sneeuw en ijs zorgen ervoor dat je minder grip hebt op de weg en dat je er dus voor moet zorgen dat je remmen goed functioneren. Controleer je remschijven of deze toe zijn aan vervanging. Heb je ABS in je auto en moet je remmen, rem dan hard want je ABS werkt alleen als je de remdruk hoog houdt. Trap hierbij ook je koppeling in. Schrik niet van rare geluiden want het ABS systeem zorgt ervoor dat je wielen blijven draaien en je dus nog kan bijsturen als dat nodig is.

Maar soms kan je beter helemaal niet remmen. In bochten bijvoorbeeld. Je kunt dan beter je gas loslaten om je snelheid te verminderen. Geef pas weer wat gas als je uit de bocht bent. Zie je nu toch de vangrail of iets dergelijks op je afkomen, raak dan niet in paniek door enorm aan je stuur te gaan trekken, je kunt beter je auto laten glijden en je stuur langzaam de juiste richting opdraaien. Zodra je auto weer grip krijgt, ga je vanzelf de juiste kant op.

-Maar ook een goede winterband zorgt voor meer grip op de weg. Ze zorgen voor een kortere remweg. Maar ook nu moet je nog steeds voorzichtig blijven natuurlijk.

-Je handrem kan vastvriezen in de winter dus het beste is om je auto op p stand of in zijn 1 of achteruit te laten staan.

-Schakel op sneeuw om weg te rijden de tweede versnelling in. Dan is kans op doorslippen een stuk kleiner. Geef niet te veel gas en laat de koppeling langzaam op komen. Bij een automaat kan je de sneeuwstand gebruiken als je die hebt.

-Zorg voor een warme dekens in je auto voor als je toch met pech te maken krijgt onderweg.

– Voel jij je nu echt onveilig dan kan je altijd nog een slipcursus doen, welke bij elk weertype van pas kan komen.

Informeer ook eens bij je dealer, vaak hebben ze tijdens de winterperiode acties om je auto winterklaar te maken.

Heb jij nog wat nuttige tips om goed op reis te gaan in winter? Laat het ons dan weten in een reactie!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?