Van deze apps worden wij happy!
19 juli 2015 

Van deze apps worden wij happy!

MoodKit

Deze app werkt het best op een iPhone 6. Hij werd ontwikkeld door twee klinische psychologen en ontsluit een erkende methode, de cognitieve gedragstherapie, voor een breed publiek. Hiervoor biedt MoodKit zo’n 200 activiteiten aan die een positieve invloed hebben op je gemoed, inclusief tal van tips en voorbeelden. Je krijgt ook nog eens een hoop aanbevelingen gebaseerd op je eigen noodzaken.

urWell

Met urWell kun je zien hoe je dagelijkse keuzes je geluksgevoel benvloeden. De app doet dit door je te ondervragen over meer dan vijftig voorname onderdelen van het mensenleven zoals werk, ontspanning en relaties. Hoe meer domeinen je behandelt, hoe specifieker en nauwkeuriger je leert wat jezelf gelukkig(er) maakt.

TrackYourHappiness.org

TrackYourHappiness.org vertrekt vanuit een vragenlijst. Je hebt zo’n tien minuten nodig om deze lijst in te vullen. Hierna word je gecontacteerd per email of sms met de vraag wat je nu aan het doen bent en hoe goed of slecht je je daarbij voelt. Je kunt daarbij zelf kiezen hoe vaak de app je mag storen. Op basis van deze gegevens ontvang je dan een soort van geluksrapport. Bovendien ben je meteen ook een steun voor de Harvard onderzoekers achter deze app.

Er is een vereiste voor al deze apps: een smartphone. Mocht je deze nog niet hebben, of toe zijn aan een nieuw exemplaar dan raden wij je aan op de website van Studentmobiel f GSMwijzer te kijken. Hier vind je de beste deals voor de scherpste prijzen. Achteraf kun je zo alvast met een gerust gemoed op zoek naar de geschikte mood-boosting app voor jouw toestel.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?