Vakantievrienden, hoe worden dit contacten voor het leven?
20 mei 2017 

Vakantievrienden, hoe worden dit contacten voor het leven?

Nederlandse vrienden

Als je het geluk hebt dat je vakantievrienden uit Nederland komen is contact houden al een stuk makkelijker. Een optie is om een avond samen fotos te kijken onder het genot van een glas wijn en wat lekkers. Let wel op: die toffe vrienden van vakantie kunnen thuis ineens een stuk minder goed bij je passen. Op vakantie maak je dezelfde dingen mee en je bent allemaal van huis. Dit schept automatisch een band. Thuis kunnen die overeenkomsten een stuk minder zijn waardoor je misschien niet meer goed weet wat je in deze mensen zag.

Het is af te raden om niet meteen bij elkaar thuis af te spreken. Ontmoet elkaar in plaats daar van buiten de deur: zo roep je dat vakantiegevoel weer een beetje op en kun je elkaar op neutraal terrein in Nederland nog eens aftasten. Klikt het nog steeds zo goed? Bingo, de kans is groot dat dit vrienden voor het leven kunnen worden.

Buitenlandse vrienden

Wonen je vakantievrienden aan de andere kant van de wereld? Maak je geen zorgen, ook dan is contact prima te onderhouden. Spreek, rekening houdend met het tijdsverschil, skype-dates af en klets zo lekker na over jullie gave reiservaringen. Daarnaast is Facebook natuurlijk ook een uitstekend middel om het contact niet te laten verwateren. Post af en toe een leuke foto van jullie samen op de wall van de ander en praat met elkaar via de chat. Voor de fervent reizigers onder ons: kijk of je in de toekomst dezelfde bestemmingen op de planning hebt staan en probeer elkaar daar weer te zien.

Is het digitale contact na een jaar nog steeds goed? Overweeg dan om elkaar eens in het thuisland op te zoeken. Een bijzondere ervaring is gegarandeerd! Belangrijk is wel dat je niet verwacht dat de ander zijn schema volledig voor je leegmaakt. Het leven van de ander gaat thuis gewoon door, dus maak er vooral geen hoofddoel van. Blijf een paar dagen hangen en ga daarna lekker zelf vakantie vieren.

vakantievrienden

Het woord vakantievrienden zegt het eigenlijk al: vrienden van vakantie. Vaak blijft het hierbij, maar soms voel je zon klik dat je deze mensen nog niet los wilt laten. Neem dan bovenstaande tips ten harte en probeer er een vriendschap voor het leven van te maken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?