Vakantie boeken? Dit zijn gave watersport bestemmingen!
24 juni 2017 

Vakantie boeken? Dit zijn gave watersport bestemmingen!

Duiken of snorkelen

Ben je gek op de onderwaterwereld? Dan is duiken waarschijnlijk echt iets voor jou! Ben je een echte duiker, dan vind je het vast niet erg om het verderop te zoeken. Wil je met Mantaroggen duiken, dan moet je bijvoorbeeld in Indonesi of Malediven of Thailand zijn, voor Zeekoeien in Filipijnen of Australi en voor walvishaaien in Australi, Filipijnen, Indonesi of Mexico.

Kun of wil je niet duiken maar wel genieten van deze waterpracht, dan is snorkelen een perfecte uitkomst. Hiervoor ga je misschien niet naar een specifiek werelddeel toe en dat hoeft ook niet want binnen Europa heb je prachtige snorkelplekken. Tenerife, Malta, Griekenland en Portugal staan hierom bekend. Deze landen zijn groot, dus zoek vooraf natuurlijk wel even goed uit waar je moet zitten voor de mooiste spots.

Wakeboarden

Hou jij wel van een beetje uitdaging en snelheid? Zoek het dan eens in wakeboarden. Hiervoor kun je op veel plekken terecht zoals in Frankrijk, Spanje of Curaao. En wil je echt wat anders, ga dan wakeboarden in Dubai! Dit land heeft vlak water en daardoor uitstekende condities om met je wakeboard op pad te gaan. Kijk eens tussen deze wakeboards of je alvast in de stemming kunt komen!

Zeilen

Zoek jij een mooie zeilbestemming? Dan heeft Europa veel te bieden! De Middellandse Zee heeft een goede combinatie van wind, zon en de zee. Griekenland, Kroati en Itali zijn geweldige bestemmingen om aan te doen en je kunt natuurlijk met je zeilboot eenvoudig meerdere plekken bezoeken. Het is jouw feestje!

Tip: Waar je misschien niet als eerste aan denkt is zeilen in het noordelijk deel van Europa, want landen als Schotland en Noorwegen zijn hiervoor zeer geschikt. Je kunt hier de Noorse fjorden, walvissen, dolfijnen, orka’s en zelfs het Noorderlicht zien. Hoe gaaf is dat!

zeilen-vrouw

Golfsurfen

Ben jij een beginnende golfsurfer? Dan moet je het rustig oppakken, want geloof ons: het is echt lastig. In Nederland kun je op Ameland goed terecht voor beginnerslessen en als je het wat warmer wilt opzoeken dan ben je in Frankrijk (Sable dOlonne, Biarritz) of Portugal (Ericeira, Peniche) goed op z’n plek. Er worden een tal van surfreizen op deze bestemmingen georganiseerd.

Ben jij een gevorderde surfer, dan ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Er zijn zveel mooie plekken! Zoek bijvoorbeeld eens op Padang Padang in Bali, Rincon in Californi of Teahupoo in Tahiti.

Dagactiviteit zoals waterskin, jetskin of kajakken

Zit je aan zee, dan kun je op veel plekken een keertje een leuke wateractiviteit boeken zoals waterskin, jetskin of lekker samen kajakken. Leuke afwisseling op het luieren aan het strand. Wil je zeker weten of dit tot de mogelijkheden van jouw bestemming behoort? Zoek dat dan even vooraf uit zodat je niet tot onverwachte verassingen komt te staan.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?