Unit Plaats Delict

Twee moorden, zinderende hitte, forensisch en tactisch onderzoek en een zaak van 25 haar oud die de hoofdpersoon Renee nogal bezig houdt. Koud Spoor van Carina van Leeuwen is een thriller waarvan je er meer wilt lezen.

Dat treft, want het is deel twee van de politieserie Unit Plaats Delict. In 2014 verscheen Carinas debuut Vuurproef. Koud spoor ligt sinds afgelopen maand in de winkels. We kunnen zeker nog meer delen van haar gaan verwachten.

Als hij hier in stukken is gesneden, zou je toch meer bloed verwachten? Sefik keek de kamer rond om te zien of hij niets had overgeslagen.

Als er een matras heeft gelegen, kan daar heel wat in weggezakt zijn. Merkte Sophie op.

Het DNA zal uitwijzen of het van onze bouwpakketman is.

De moorden en bijbehorende vondsten worden uiterst serieus genomen, maar om je werk als (forensisch) rechercheur vol te houden, moet een grapje tussendoor kunnen. Van Leeuwen heeft een prima balans tussen het serieuze werk en onderlinge plagerijtjes en woordgrapjes.

Renee Spaan is een forensisch rechercheur en werkt veel samen met Meindert, die ze nog kent van de opleiding, die tactisch rechercheur is. Hierin zit een wereld van verschil en dat wordt goed duidelijk gemaakt.

Als hoofdpersonage uit de thrillerreeks mag de lezer ook met haar privleven meeleven. En dat is niet bepaald een kabbelend verhaal. Ze verloor haar geliefde aan zelfmoord, doet onderzoek naar de dood van haar vader 25 jaar eerder en wordt daardoor thuis lastig gevallen. En ze durft geen nieuwe relatie aan te gaan met Chris, omdat ze bang is weer iemand te verliezen.

Carina van Leeuwen is zelf Inspecteur/Forensisch Expert in het Team Review en Cold Case bij de politie in Amsterdam. Ze is dus een deskundige en dat maakt het verschil tussen deze thriller en bijvoorbeeld CSI. Van Leeuwen houdt de realiteit in het oog en lost een moord dan ook niet in een dagje op. Leuk aan deze deskundigheid is, dat we een kijkje in de keuken van de politie krijgen!

Koud spoor, Carina van Leeuwen, uitgeverij Bruna.

Te koop als boek (19,95) of e-book (13,99) bij je plaatselijke boekhandel, de internetboekhandel of te leen bij de bibliotheek.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?