TV-format: Helemaal het einde! - Wat zou jij doen?
19 april 2017 

TV-format: Helemaal het einde! - Wat zou jij doen?

Reality-serie

Ken je de reality-serie Helemaal het einde die momenteel op tv te zien is? Daarin zijn 3 Nederlandse gezinnen naar Chili vertrokken waar ze een stuk grond op een mooie locatie en een startkapitaal (75.000 per gezin) gekregen hebben en in 1 jaar een eigen huis n een nieuw bestaan moeten zien op te bouwen.

Nu ben ik doorgaans niet zon fan van reality-tv, maar ik moet toegeven dat ik na de verhalen van n van mijn kinderen die het vanaf het begin volgt, inmiddels ook ben aangehaakt. Ik vind het namelijk wel een intrigerend thema!

Hoe zou ik dat doen?

Natuurlijk is het ook gewoon leuk om de verschillen tussen de families te zien in hun aanpak en manier van leven en kun je je verbazen over hun voorbereidingen op dit experiment en op de wonderlijke keuzes die ze soms maken. Maar het programma zet me ook aan het denken. Hoe zou ik dat zelf doen?

Hoe zou ik mijn geld gaan verdienen in een totaal nieuwe en onbekende omgeving? Mijn werk als loopbaancoach uitvoeren in het Spaans zou knap lastig, zo niet onmogelijk zijn. Wat zou ik dan doen? Ik zou kunnen onderzoeken of ik mijn jarenlange ervaring als docent daar in zou kunnen zetten. Wellicht zijn er wat Chilenen te vinden die graag Nederlands willen leren, maar of er dat genoeg zijn..?

In de serie gaat de sportleraar proberen om met eigengemaakte stroopwafels geld te verdienen en de stukadoor stort zich op wijnexport. Of het allemaal gaat lukken is de vraag, maar inventief is het wel!

Wat zou jij doen?

Hoe zou jij dat nou aanpakken als je naar een ander land zou gaan waar je alleen een stuk land en een potje geld krijgt, maar het verder helemaal zelf moet zien te rooien?

  • Welke kwaliteiten zou je inzetten?
  • Waar zouden je prioriteiten liggen?
  • Waar zou je vooral tegenop zien?
  • Zou je daar misschien de dingen gaan doen waar je al eerder over droomde maar nooit durfde uit te voeren?
  • Welke van jouw eigenschappen of overtuigingen zouden je in de weg zitten?
  • Welke eigenschappen van jou zouden je juist enorm van pas komen?

Interessant om eens over na te denken!

Zou jij het kunnen?

Ben jij in staat om met al jouw kwaliteiten, eigenschappen en ervaring, maar zonder al je zekerheden en zonder gebruik te kunnen maken van je netwerk, iets heel nieuws te gaan doen en daarmee geld te verdienen?

Natuurlijk kun je dat!

Je zult er alleen waarschijnlijk wat meer moeite voor moeten doen om het te bedenken. Maar als het je zou lukken in een vreemd ver land, dan is het helemaal mogelijk om voor jezelf nieuwe mogelijkheden te zien in Nederland, waar je de taal spreekt, de cultuur en gewoontes begrijpt, gebruik kunt maken van je netwerk en terug kunt vallen op allerlei vangnetten.

Dus ga er eens even lekker op los fantaseren. Zie jezelf gelukkig zijn in een mooi land en maak dan de volgende zin voor jezelf af: Ik geniet daar enorm van en mijn geld verdien ik met..

Als je dat gedaan hebt, ga je na of je dat out of the box denken ook wat meer kunt inzetten in je zoektocht naar ander werk hier in Nederland! Want eerlijk is eerlijk; voor een leven dat voor jou helemaal het einde is, hoef je echt niet perse naar Chili 🙂

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?