Tuinverlichting uitzoeken; hoe maak je je tuin gezellig?
23 februari 2018 

Tuinverlichting uitzoeken; hoe maak je je tuin gezellig?

Waarom is tuinverlichting zo belangrijk?

In de zomer leven we in veel gevallen net zo veel buitenshuis als binnenshuis. Je kunt de heerlijke zomeravonden goed verlengen door verlichting in je tuin te hebben. Natuurlijk kun je de meest standaard lamp ophangen, wat in veel gevallen ook prima voldoet, maar zie je tuin als een verlengstuk van je huis. In je woonkamer hang je toch ook geen tl-lamp op?

Vanuit je huiskamer is het bovendien erg gezellig om ’s avonds naar buiten te kijken, zodra daar mooie lampen schijnen. Dat geeft je tuin extra sfeer. Ook bij het thuiskomen is dit erg fijn, niet alleen voor het huiselijke gevoel, maar met goede verlichting voel je je gelijk veiliger en prettiger in het donker. Dat is toch net lekkerder thuiskomen.

Verschillende type lampen

Je kunt kiezen uit vele soorten lampen, zoals wandlampen die je aan de gevel of een schutting kunt bevestigen, een lantaarn of tuinsokkels voor wat extra verlichting op een centrale plek, een lichtsnoer voor een knusse sfeer of tuinspots om een specifiek gedeelte uit je tuin uit te lichten. Bedenk dus goed welk doel en welke plek de verlichting moet krijgen en kies daar je lamp op uit.

buitenverlichting

Elektriciteit of solar

Je kunt de tuinlampen aansluiten op elektriciteit of gebruik maken van solarlicht, dat werkt op basis van zonnenenergie. Bij solarlampen zijn dus geen snoeren nodig, dat is een groot voordeel. En in tegenstelling wat veel mensen denken, wordt de batterij ook opgeladen op een bewolkte dag.

Nog meer tuin inspiratie

Natuurlijk zijn er naast je verlichting nog talloze tips om je tuin gezellig te maken. Denk hierbij aan mooie buitenmeubels, kleden, kussens en overige decoratie. Bekijk deze pinterestpagina voor nog meer leuke inspiratie en ga lekker aan de slag voor het voorjaar op de stoep staat! Happy gardening!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?