Tuininspiratie: 4 tips

Er zijn namelijk genoeg ideetjes om je tuin wat op te vrolijken of aan te passen, waardoor het net even een andere uitstraling krijgt. Dan hoef je niet een hele tuin te verbouwen, maar door kleine aanpassingen en toevoegingen kan je tuin er totaal anders uit zien. Daarom een paar kleine ideetjes om je tuin net dat beetje extra te geven en meer aan te kleden!

Bogen

Heb je een grote tuin, dan is dit een prachtig mysterieuze toevoeging aan je tuin: een boog van bladeren. Een eindeloze tunnel naar het onbekende of de doorgang naar een ander deel van de tuin. Ook in een smalle, lange tuin kan dit element er prachtig uitzien, je kan het aankleden met goudenregens of andere goed groeiende planten die je kan leiden. Een speciale toevoeging die erg leuk kan zijn en die natuurlijk ook niet zo lang hoeft te zijn als deze afbeelding…

Planten en potten

Een andere manier van je tuin aankleden, is door veel verschillende planten en potten te combineren. Het wordt erg groen en gezellig zo in de tuin. Je kan planten ophangen en verschillende groottes door elkaar zetten, ook in kleur kan je helemaal los gaan. Zolang je maar mixt en matcht, maak je er een knus plekje van. Deze manier van aankleden kan je ook toepassen op een balkon, maar misschien in een maatje kleiner.

Balkon

Voor een balkon kan je namelijk bovenstaande optie toepassen. Hang planten op, misschien wel ondersteboven (wel n een speciale pot hiervoor). In combinatie met leuke lampjes wordt het ook op je balkon of onder de carport een gezellig deel van je tuin. Kijk ook hier weer naar verschillende typen plantjes.

Gebruik van bloemen is natuurlijk heel belangrijk in de tuin. Kies verschillende kleuren en zorg dat deze bij elkaar passen. Kijk ook naar de periode van bloeien en probeer in de tuin zoveel mogelijk bloemen te hebben in verschillende bloeiperiodes, zo blijf je de hele zomer plezier hebben van je tuin en ziet deze er iedere week misschien wel weer anders uit.

Ga jij je tuin nog aanpakken deze zomer?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?