Toscaanse Bruiloft

Sanne (Sophie van Oers) runt met haar vader en stiefmoeder een bed and breakfast in Toscane, waar ze verliefde stelletjes in de echt verbindt. Ondanks dat ze veel plezier beleeft aan haar werk, heeft Sanne zelf geen geluk in de liefde. Op een dag komt Jeroen (Jan Kooijman) naar de villa voor het huwelijk van zijn beste vriend. Als echtscheidingsadvocaat gelooft Jeroen niet in het huwelijk en geniet van zijn vrijgezellenleven, maar dan komt hij Sanne tegen.

Vanaf hier kun je in de film al raden hoe het af gaat lopen. Ook wat er tussen het begin en het einde gebeurd is niet geheel onvoorspelbaar. Zo is er het gescheiden stel dat elkaar op de bruiloft weer ziet, wordt er een vrijgezellenfeest gevierd en komt er vlak voor de bruiloft een geheim naar buiten.

Aan de ene kant is het jammer dat ‘Toscaanse Bruiloft’ een film vol clich’s is. Aan de andere kant is het gewoon een heerlijke vrouwenfilm. De film zit vol mooie beelden waardoor je spontaan op vakantie wilt naar Toscane, veel acteurs zijn een lust voor het oog en naast romantisch is ‘Toscaanse bruiloft’ ook nog een tikkeltje verdrietig en grappig.

Mocht je even op vakantie willen naar Itali terwijl je thuis op de bank zit, dan neemt ‘Toscaanse Bruiloft’ je mee. Ondanks de Nederlandse acteurs, wordt er regelmatig een woordje Italiaans gesproken en ook een aantal nummers komen van Italiaanse bodem. Pak er een wijntje bij je droomt zo een avondje weg naar la bella Italia.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?