Perfecte plakjes mozzarella
Met een mes lukt het me niet. De plakken worden te dik en als je over de helft bent begint je mes ineens ook nog af te draaien. De oplossing heb ik afgekeken bij Panos, ik zag de vrouw achter de toonbank prachtige plakjes mozzarella maken met een eiersnijder.
Bananen bewaren
Bananen in de supermarkt komen binnen in dozen, echter zit er in deze doos een plasticzak. De zak is aan de bovenkant dichtgevouwen. Wanneer je ervoor zorgt dat de bananen geen nieuwe zuurstof krijgen verkleuren ze amper. Op een hoop plaatsen lees je dat je bananen niet in de koelkast moet bewaren. Nou ik doe het toch. Wanneer je bananen in een afgesloten plastic zak in de groentelade van de koelkast bewaard kun je ze een week later nog steeds eten. Heb je een redelijk koele kelder, dan is dat natuurlijk nog een betere plaats dan de koelkast.
Plakjes avocado
Avocado’s super gezond, lees hier waarom. Het schillen van een avocado, heb je het wel eens geprobeerd? Een kliederboel en een hoop verspilling. Hierbij een tip om te zorgen dat je niets verspild. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd lijntjes in je avocado van boven naar beneden. Schep de schil van de avocado vervolgens leeg met een lepel. Voilà, perfecte plakjes!