Tips weekendje Parijs: Dit zijn onze pareltjes!
27 augustus 2019 

Tips weekendje Parijs: Dit zijn onze pareltjes!

Vervoer naar Parijs

Parijs is niet zo heel ver weg, dus je kunt het bereizen met zowel de auto, de trein als met het vliegtuig. Wij kozen voor de Thalys omdat je hier heerlijk ruime stoelen hebt en je geen parkeerplek hoeft te zoeken voor je auto of een halve dag op Schiphol hoeft te spenderen. In letterlijk 3 uur en 20 minuten sta je vanaf hartje Amsterdam in het centrum van Parijs. De prijzen liggen nogal uiteen bij de Thalys, ze bouwen deze op naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt. Als je dus tijdig boekt (een paar maanden van tevoren), heb je al een retourtje voor 70,-.

museum-louvre-parijs

Hotel Parijs

Parijs staat bekend om zijn leuke boetiek hotels met pittoreske binnenplaatsjes, gekleurde kamers en gezellige behangetjes. Voorbeelden van zulke leuke plekken zijn Hotel Bienvenue, Htel Saint-Louis Marais, Hotel Emile of bijvoorbeeld Grand Pigalle Hotel. De wijk Le Marais is leuk om te verblijven, dit is een historische wijk met veel leuke eettentjes, boetiekjes en barretjes.

To do: Shoppen

Misschien is Parijs wel n van de meest populaire steden om eindeloos te winkelen. De perfecte stad voor een vriendinnenweekend dus. Shoppen kun je goed op de Champs-lyses (wel prijzig), in het warenhuis Lafayette of in de de wijk Le Marais, Les Halles en St. Germain. Ook heeft Parijs misschien wel de bekendste vlooienmarkt van Europa, de zogenoemde Puces de Clignancourt. Hier kun je elk weekend terecht voor leuke vintage en antiekspullen.

shoppen-parijs

To do: Eiffeltoren

Natuurlijk moet je ook de Eiffeltoren even zien als je in Parijs bent, dat hoort er gewoon een beetje bij. Mocht je een zonnige dag hebben, dan raden wij je aan om er met zonsondergang heen te gaan. Dan heb je prachtig licht voor mooie foto’s en zitten veel mensen in het gras met een flesje wijn. Zo romantisch!

Ook nog een leuke tip, net voor de brug kun je met een trappetje naar beneden. Hier is het lekker rustig en kun je een mooie foto maken met de Eiffeltoren op de achtergrond (zoals de foto bovenin). Dit is tevens ook de ‘slotjesbrug’, hier hangen veel mensen een liefdesslotje aan de leuning.

To do: Musea

Er zijn geweldige musea in Parijs, het is even belangrijk om vooraf te bedenken wat bij jullie past. De bekendste is misschien wel het Louvre. Voor de Mona Lisa hoef je er wat ons betreft niet heen te gaan, dit staat echt bomvol met mensen dus rustig genieten van de kunst zit er niet bij.

Voor de Mona Lisa (help!)

mona-lisa-louvre

Zolder van het Louvre (aanrader!)
Daarentegen heeft de bovenste verdieping een prachtige collectie aan schilderijen die door veel mensen wordt overgeslagen of over het hoofd gezien wordt. Hier was het namelijk erg rustig. Je kunt hier o.a. schilderijen van Monet, Vemeer en Dalacroix vinden. Regel je kaartjes alvast via het internet, zodat je ter plekke niet in de rij voor de kassa hoeft te staan. Wij gingen 2 uur voor sluitingstijd, er stond toen geen rij buiten dus we konden zo doorlopen. Ideaal.

louvre-paris

To do: Slenteren door de leuke wijkjes

Misschien wel het allerleukste om in Parijs te doen: Lekker rustig slenteren door de smalle steegjes en leuke wijkjes van deze stad. Eigenlijk heeft elke wijk wel iets unieks en is de moeite waard. Zoals eerder gezegd vonden wij Le Marais een aanrader, maar daarnaast moet je eigenlijk de wijk Montmarte ook zeker even bezoeken.

Hier kun je de Place du Tertre vinden, het plein waar allemaal kunstenaars live schilderen. Daar vlakbij ligt de Moulin Rouge en een prachtige historische begraafplaats Cimetire du Pre-Lachaise, waar o.a. Edith Piaf, Frdric Chopin, James Morrison, Delacroix en Karel Appel begraven zijn.

mont-martre-parijs

begraafplaats-parijs

Leuke eettentjes

Natuurlijk zijn er ook een tal van leuke eetplekken in deze hoofdstad. Ontbijten doen wij het liefst bij een lokaal bakkertje, die ter plekke verse croissantjes of belegde stokbroodjes verkopen. Een frans koffietje en een verse jus erbij en je dag kan nu al niet meer stuk. Verder zijn wij deze leuke plekken nog tegengekomen.

Koffie met iets lekkers: Laduree, Telescope Cafe, Boot Cafe, Cafe Kitsune

Lunch: The Hoxton Rivie, Strada Cafe

Diner: Sourire Tapas, Pink Mamma, Le Servan, Holybelly 5

Fotogenieke plekjes

Hou je van fotograferen en zoek je nog wat leuke hotspots die je zo op je Instagram kunt posten? Dan moet je deze locaties even op je lijstje zetten!

  • La Maison Rose (het roze huis)
  • Boot Cafe (cute klein cafeetje)
  • La Fayette (prachtig warenhuis)
  • Rue Cremieux (gekleurde huisjes)
  • Galerie Vivienne (authentiek winkelpassage)

lafayette-paris


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen