Tips voor je eerste wintersportvakantie
22 februari 2018 

Tips voor je eerste wintersportvakantie

Neem vooraf les!

Ben je van plan grof uit te pakken tijdens je eerste wintersportvakantie en ga je op je skis of snowboard de piste af? Neem vooraf les in Nederland! Ga naar een indoor hall en neem een uur of twee les. Je leert zo alvast de beginselen en dat scheelt een hoop gestuntel in de sneeuw! Neem desnoods nog een uur les op bestemming en je zoeft voor je het weet met een zeker gevoel (in een pizza punt) van die berg af.

Verken je bestemming

Wat wil je tijdens de wintersportvakantie doen? Wintersportvakanties staan vaak bekend om hun sportieve karakter. Je ben natuurlijk niet verplicht om de latten onder te binden natuurlijk, maar je kunt ook heerlijk op locatie wandelen, sleen of naar de sauna. Mogelijkheden genoeg! Bepaal vooraf wat je wilt en kies voor een hotel nabij een skilift als je flink wilt apres skin, in een wandelgebied als je wilt wandelen, of op aanrij route van leuke pistes naar jouw gading ligt. Een accommodatie met een bad is trouwens wel een aanrader voor dit type vakantie, zo kunnen je spieren na een dagje sneeuwpret heerlijk ontspannen!

Shop je paklijst slim bij elkaar

Voor een wintersportvakantie heb je een aantal dingen nodig die je waarschijnlijk als je nog nooit in de winter op vakantie bent geweest naar de sneeuw nog niet hebt. Al met al kan het wat betreft je budget flink oplopen en het is natuurlijk zonde om een skibroek van een paar honderd euro te kopen als je er niks aan vindt! Vraag eens rond of je een skibroek of jas kunt lenen en ga naar sportoutlets of de Decathlon voor goedkope skisokken, snowboots, pullys en accessoires als skihandschoenen en een bril! Scheelt je zo tientallen euros! Een helm kan je bovendien op locatie huren!

Andere dingen die je niet mag vergeten, maar vast nog wel thuis hebt liggen? Labello, zonnebrand, heerlijk relaxte sneakers, je warmste truien, zonnebrillen en sjaals mogen niet ontbreken tijdens je tripje!

Heel veel sneeuwplezier toegewenst!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?