Tips voor hardlopen in de winter; durf jij het aan?
27 januari 2017 

Tips voor hardlopen in de winter; durf jij het aan?

Juiste kleding

Bij koudere temperaturen is het belangrijk om je lichaam warm te houden én dat je ervoor zorgt dat de warmte die je produceert door het hardlopen goed afgevoerd kan worden. Zo voorkom je dat je ziek wordt. Speciale hardloopmaterialen die ademen en vocht reguleren zijn daarom een must. Katoenen kleding is niet aan te raden tijdens het hardlopen, helemaal in de winter, omdat het de warmte niet goed afvoert.

Goed schoeisel

Voor winterse omstandigheden zijn speciale hardloopschoenen die extra grip bieden de beste keus. Zo kun je op een veilige manier over gladde en besneeuwde ondergronden lopen en hoef je niet bang te zijn dat je onderuit gaat. Als je schoenen aan het eind van je hardloopsessie nat geworden zijn, droog ze dan niet op de verwarming maar stop er krantenproppen in; te veel warmte is namelijk niet goed voor je hardloopschoenen.

Warming-up

Heb je de juiste kleding en schoenen, maar is de stap om ook daadwerkelijk naar buiten te gaan en de kou te trotseren toch nog te groot? Doe dan je warming-up in de woonkamer. Je krijgt het dan lekker warm en als je een goede warming-up doet, ben je waarschijnlijk zelfs blij dat je de kou in mag om een lekker rondje te lopen.

Hardlopen in de ochtend

Hardlopen in de ochtend heeft veel voordelen. Ga je op de juiste tijd, dan kun je de mooie zonsopgang zien. Verder is het ’s ochtends nog rustig buiten, begin je de dag energiek en kun je tijdens het hardlopen bedenken wat je die dag allemaal wilt gaan doen. Heeft het bovendien gesneeuwd, dan is het ook nog eens sprookjesachtig mooi buiten.

Sportieve outfit

Vind jij hardlopende mensen er ook altijd zo stoer uitzien? Maar is sporten in de winter echt iets te ambitieus voor jou en durf je het niet aan? Dan moet je dit artikel eens lezen. Een sportieve outfit kan tegenwoordig namelijk ook voor iedereen die zich niet in het zweet wil werken. Mits het op de goede manier gecombineerd wordt. Dus hardloper of niet, sportief zullen we er deze winter allemaal uitzien!

Andere, niet onbelangrijke tips voor in de winter lees je in dit artikel, waar we je vertellen hoe je winterhanden en -tenen kunt tegengaan.

Welke tips werken voor jou motiverend in de winter?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?