Tips voor een bad hair day

Pluizig haar

Vaak de dames met dun of krullend haar hebben veel last van pluizig haar. Stop de volgende keer een klein busje haarlak en een oude borstel in je tas. Door wat haarlak op je borstel te sprayen en vervolgens je haar te kammen, tem je het pluizig haar. Daarnaast is het een aanrader om producten te gebruiken voor pluizig haar.

Vet haar

De dames met stijl haar of heel dik haar hebben sneller last van vet haar. De ultieme tip voor vet haar is het wassen van je haar te beperken tot maximaal twee keer per week. Je krijgt de neiging om het vaker te wassen, maar daardoor stimuleer je juist de aanmaak van talg, datgene dat je haar vet doet lijken. Overbrug de periodes tussen het wassen met een droogshampoo of door het in te vlechten. Op die manier verberg je je vette haar het beste.

Geen volume

Ondanks dat je misschien het gevoel hebt dat een volume shampoo en conditioner niet werkt, helpt het wel mee aan het proces. Maak daarnaast gebruik van een volumepoeder om je haar meer volume te geven. De werking is soms niet langer door een uur, maar door in je haar te kneden, komt je volume weer terug. Droogshampoo kan ook heel wat volume geven, dus maak daar ook zeker gebruik van.

Rare plukken

De beste methode is een muts of een beanie op te zetten. Helaas kun je het niet maken om bij elke gelegenheid een beanie op te zetten. Ga op zoek naar makkelijke en leuke haartutorials zodat jij in geval van nood je haar kunt invlechten. Zo zie je niks terug van die rare lokken. En mochten ze toch tevoorschijn komen, spray dan wat haarlak op een schuifje en steek het rare plukje snel weg.

Heb jij vaak een bad hair day?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?