Tips tegen winterhanden en wintertenen
21 januari 2017 

Tips tegen winterhanden en wintertenen

Hoe komt dat nou?

Bij kou worden je bloedvaten normaal gesproken wat wijder, zo kan er meer bloed doorheen stromen en blijft de warmte in je lichaam. Wanneer je winterhanden of -tenen hebt, werkt dit proces niet zoals het moet werken.

Smeren smeren smeren..

Het is belangrijk om je handen en voeten elke dag in te smeren met een lekkere crme. Dit zorgt voor een soepele huid, waardoor het minder snel beschadigd en de doorbloeding stimuleert. Dat zorgt uiteindelijk voor warmere voeten.

Voorkom blootstelling aan kou

Draag thuis lekkere, warme sokken en sloffen. Wanneer je het huis uit gaat is het belangrijk om warmere schoenen aan te trekken. Stop er eventueel een zooltje van schapenvacht in, dit zorgt voor extra warmte in de schoen. Ook kun je fijne, warme handschoenen aantrekken.

Blijf in beweging

Wanneer je buiten bent is het belangrijk om in beweging te blijven. Zo stimuleer je de doorbloeding en houd je alles een beetje op temperatuur.

Neem wisselbaden

Zet twee teiltjes naast elkaar. En met koud water, n met warm water. Wissen van warm, naar koud, warm, naar koud enz. twee tot drie minuten in warm water, twee tot drie seconden in koud water. Dep je voeten en eventueel handen voorzichtig af en smeer ze in met een lekkere crme.

Vermijd extreme warmte

Wanneer je koude handen hebt is het misschien aantrekkelijker je handen te wassen met warm kraanwater. Door juist koud water te gebruiken stimuleer je de doorbloeding waardoor je lichaam gestimuleerd wordt warmte aan te maken. Houd je handen en voeten weg bij de kachel. Extreme warmte werkt misschien voor even, maar niet op de lange termijn.

Wat is jouw ultieme winterhanden of -tenen tip?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?