Tips om zelfbruiner streeploos aan te brengen
23 juli 2017 

Tips om zelfbruiner streeploos aan te brengen

Gelukkig is de tijd van oranje armen en benen verleden tijd. Maar als je je huid niet goed voorbereid op een zelfbruin sessie kun je wel eens onder de bruine vlekken en strepen komen te zitten.

Wil je een mooi bruin kleurtje zonder de negatieve gevolgen van zonnebanken en schadelijke Uv-stralen of heb je net als ik een hele lichte huid die nauwelijks bruint. Dan heb ik wat tips voor je om toch een mooi natuurlijk bruin kleurtje te krijgen zonder zon.

Tips om je zelfbruiner goed aan te brengen

  1. Geef je lichaam een lekkere scrubbeurt onder de douche, zo verwijder je alle dode huidcellen en heb je minder kans op vlekken en strepen. Dode huidcellen pakken namelijk sneller de kleur van de zelfbruiner op.
  2. Breng na het afdrogen gn bodylotion aan en wacht even tot je echt goed droog bent. Ondertussen kan je je (teen)nagels en nagelriemen even insmeren met Vaseline, zodat ze niet meebruinen.
  3. Doe een beetje zelfbruiner op je hand en meng hierdoorheen je favoriete bodylotion. Ongeveer 50/50. Even goed mengen.
  4. Begin bij je voeten en smeer langzaam naar boven. Het beste is om het mengsel echt in je huid te masseren. Ga zo je hele lichaam langs. Let bij je armen op dat je de zelfbruiner uitsmeert met de haargroei mee, anders krijg je sneller vlekken.
  5. Breng bij je enkels, knien en ellebogen nog wat extra bodylotion aan. Omdat deze plekken vaak nogal droog zijn nemen ze extra snel de kleur van je zelfbruiner aan, met vieze vlekken tot gevolg.
  6. Wees bij je gezicht extra voorzichtig. Dit geeft gauw een onnatuurlijke overgang. Beter is om hier een percentage zelfbruiner vs nachtcrme van 30/70 aan te houden. Beter de volgende dag nog een keer dan in een keer te donker! Smeer het mengsel goed uit, let vooral op je haargrens, wenkbrauwen en kaaklijn.
  7. Wacht met aankleden tot je niet meer plakkerig aanvoelt. Als het te lang duurt, kun je het overtollige weghalen door zachtjes met een tissue te deppen (niet wrijven!).
  8. Leg 2 watjes met lotion klaar en haal deze over de binnenkant van je handen en tussen je vingers door. Zo voorkom je dat ze ook meebruinen. De buitenkant van je handen moet tenslotte wel bruin worden.

Tijdstip van aanbrengen

Het handigste is om dit zelfbruin ritueel s avonds te doen en niet gelijk in bed stappen, want je kunt nog een beetje afgeven. Verstandig om donker beddengoed op je bed te leggen.

Mocht je de volgende dag toch nog een vlekje of streepje op je lijf tegenkomen, dan is dit met een beetje plaatselijke scrub is dit probleem gauw verholpen. Herhaal het ritueel naar behoefte (liefst om de dag) voor een natuurlijke opbouwende bruining.

Wat is jouw zelfbruin-ervaring?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?