Tips om thuis heerlijk tot rust te komen
27 oktober 2016 

Tips om thuis heerlijk tot rust te komen

Iedereen een eigen plek

Geef iedereen uit het gezin een eigen ruimte in huis waar ze zich kunnen terugtrekken. Een plek waar je even tot jezelf kunt komen om bijvoorbeeld in alle rust een boek te lezen. Niet alleen in een druk gezin hebben mensen deze behoefte, soms is het gewoon fijn om even alleen te zijn.

Denk bijvoorbeeld aan:
– Een sportkamer waar jij of je partner alleen kunnen sporten zonder gestoord te worden
– Een werkkamer voor jou en/of je partner
– Een eigen slaapkamer voor ieder kind. Als je huis groot genoeg is, is een eigen kamer voor ieder kind wel zo prettig. Ze kunnen dan genieten van hun eigen privacy en daar spelen of relaxen. Jij hebt dan ook even alle rust.
– Een speelkamer voor de kinderen. Is de slaapkamer van de kinderen te klein om ook lekker in te spelen? Creer een aparte speelkamer voor ze! Misschien heb je de zolder wel vrij die je daarvoor kunt inrichten. Een paar ideetjes:
– Een knutseltafel waar ze alleen of met vriendjes kunnen tekenen, kleien, verven en plakken;
– Een game hoek: een bank(je) of grote zitzakken met een tv en gameconsole;
– Een leeshoek: met diezelfde zitzakken of andere grote kussens een plekje waar ze lekker kunnen lezen;
– Een lego- of poppenhoek waar ze hun eigen spel kunnen doen;
– Een keukentje; bijna ieder kind vindt het leuk om met een keukentje te spelen.

leefkeuken-koppelEn ruimte waar we samen komen

Toch is het zeker zo belangrijk om als gezin samen te komen in huis. Een prachtige leefkeuken kan hiervoor de ideale plek zijn. Je kunt de stijl van de keuken afstemmen op je interieur door in een oude woning voor een landelijke keuken te kiezen.

Maar ook een geheel andere stijl zoals een design keuken bij een klassiek interieur kan een bepaalde sfeer creren in de woning.

De keuken is het middelpunt van de woning en voor vele de plek om samen te komen. Veel mensen kiezen ervoor om een groot kookeiland te nemen waar je aan de ene kant kunt koken en aan de andere kant een paar fijne barkrukken waar je kunt zitten.

Je kunt er dan tijdens het koken gezellig samen met je partner de dag doornemen terwijl de kinderen spelen en huiswerk maken of onder het genot van een glas wijn bijkletsen met vrienden.

Een opgeruimde woning geeft rust

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Met andere woorden, is het netjes in huis, dan heb je rust in je hoofd. Het betekent niet dat er niets meer mag rondslingeren, maar zorg dat je wel alles een eigen plekje geeft en de meeste losse spullen opruimt.

Tuin of balkon als rustplek


fotocreditfotocredit

Je tuin of balkon is een ideale plek om tot rust te komen; je hebt heerlijke frisse lucht en je kunt vrijuit genieten van het moois om je heen. En nu is ook de tijd aangebroken om je tuin of balkon winterklaar te maken:
– Ruim alle het losse blad op en snoei waar nodig is en waar het nu tijd voor is. Je bent lekker buiten bezig terwijl je ook iets nuttigs doet;
– Maak je tuin wat sfeervoller met verlichting nu de dagen korter worden en het langer donker is. Koop bijvoorbeeld mooie kerstlampjes voor buiten en hang die in een boom, plant of over je balkonrand;
– Koop een paar mooie winterbloeiers in pot (dan kan je ze eventueel naar binnen halen als het heel hard gaat vriezen en als je een balkon hebt, moet je wel). Denk bijvoorbeeld aan winterheide of een Mahoniestruik;
– Doe wat voor de vogeltjes: hang mestbollen of creer een plekje waar je zaden kunt strooien voor ze. Ook een kastje ophangen zullen ze waarderen, want ze houden van een schuilplekje als het echt heel koud is s nachts. Het is ook heel leuk om zelf een vetbol te maken samen met je kinderen! Een leuk ontspannen bezigheidje!
– Schaf een paar heerlijke warme plaids aan en een terrasverwarmer. Want hoe relaxed is het om in de winter te genieten met vrienden of familie van heerlijk warme glhwein terwijl je marshmallows roostert boven een vuurtje in de tuin?

Wie weet hebben we je met onze tips genspireerd zelf aan de slag te gaan en van je huis je eigen rustplek te maken. Hebben jullie zelf verder nog ideen hoe jullie je rust in huis vinden? We horen ze graag!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?